Συνάντηση Ν. Ηγουμενίδη με τον Δήμαρχο Ηρακλείου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης αναφορικά με τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Στη συνάντηση συμμετείχε η εκπρόσωπος της Ένωσης Νηπιαγωγών Μαρία Σπανού, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Νίκος Αγγελάκης.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε το θέμα της διετούς υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης στο Δήμο Ηρακλείου, καθώς ο Δήμος εντάσσεται στο 3ο έτος εφαρμογής του Νόμου 4521/2018. Ο δήμαρχος ενημέρωσε τον βουλευτή για την έλλειψη των 32 αιθουσών εκ των οποίων οι 10 -που είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου- θα είναι άμεσα έτοιμες.

Ο ίδιος ο Δήμαρχος επεσήμανε την καθυστέρηση της ΚΤΥΠ τόσο για την τοποθέτηση των υπόλοιπων 22 αιθουσών όσο και για την αποστολή του απαραίτητου εξοπλισμού των 10 αιθουσών που προς το παρόν φιλοξενούνται ως παραρτήματα σε δημοτικά σχολεία του Ηρακλείου.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι οι 10 αίθουσες που θα τοποθετηθούν θα πληρούν τις προδιαγραφές για τη στέγαση των νηπιαγωγείων και ότι σε βάθος 6ετίας θα οικοδομηθούν τα σχολικά κτίρια. Τέλος, ότι το επόμενο έτος η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση στο Δήμο Ηρακλείου θα εφαρμοστεί χωρίς προβλήματα.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης με τη σειρά του δεσμεύτηκε να παρέμβει θεσμικά τόσο προς το Υπουργείο Παιδείας όσο και προς την ΚΤΥΠ για τις απαραίτητες άμεσες ενέργειες.

Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της καθαριότητας των σχολικών μονάδων και της έγκαιρης τοποθέτησης σχολικών καθαριστών με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί

Το Candiadoc και οι «άριστοι ιδιοκτήτες» του κράτους

Οι «άριστοι ιδιοκτήτες» του τόπου στην επιστροφή τους στην κυβέρνηση, μέσω σειράς από πολιτικές απάτες, στοχεύουν, εκτός από το φαγοπότι και την ευνοιοκρατία, να εφαρμόσουν όλα εκείνα τα μέσα και μέτρα ώστε να μην υπάρχει κανείς να αμφισβητεί την κυριαρχία τους.

Έτσι εξαγοράζουν μέσα και συνειδήσεις. Και όσα δεν μπορούν να εξαγοράσουν, τα οδηγούν βίαια στην εξαφάνιση, μέσω οικονομικής ασφυξίας.
Το Candiadoc είναι ένα από τα ελάχιστα μέσα που αντιστέκεται σε αυτό το αυταρχικό καθεστώς που επιβάλλει μια ομάδα υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Γι αυτό, εδώ και πολύ καιρό, βρίσκεται σε καθεστώς οικονομικής ασφυξίας με στόχο να σταματήσει να υπάρχει.

Θα τα είχαν καταφέρει οι «άριστοι» αν δεν υπήρχαν περισσότεροι από 50.000 πολίτες καθημερινά και πάνω από 1 εκατομμύριο κάθε μήνα να στηρίζουν την προσπάθεια, ως ενεργοί αναγνώστες. Όλοι αυτοί που έχουν αναδείξει το Candiadoc από ένα περιφερειακό μέσο, σε μέσο πανελλαδικής απήχησης.
Αυτή η εμπιστοσύνη είναι που κρατά όρθια την ομάδα μας. Είναι η μεγάλη ηθική δύναμη που μας βοηθάει.
Όπως όμως είναι κατανοητό, εξαιτίας της οικονομικής ασφυξίας προκαλούνται και σειρά άλλων προβλημάτων, όπως είναι προφανές. Που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με τη διάθεση της ομάδας μας.

Επιπλέον, το τελευταίο διάστημα έχουμε δεχθεί επιθέσεις στο τεχνικό κομμάτι. Κι αυτό προσθέτει νέα προβλήματα αλλά και την ανάγκη να τα αποκαταστήσουμε.
Σύντομα θα επιστρέψουμε, ελπίζουμε με καλύτερους όρους, από κάθε πλευρά.
Επειδή, παρά τα προβλήματα, θα είμαστε εδώ να κάνουμε ό,τι ξέρουμε καλά: να λέμε την αλήθεια, να αποκαλύπτουμε την πραγματικότητα, να καταθέτουμε την άποψή μας χωρίς να στεκόμαστε «ουδέτεροι» ανάμεσα στην κοινωνία και τους καταστροφείς της.

Αλέκος Α. Ανδρικάκης