Κορονοϊός: Προληπτικός έλεγχος σε Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης

Σε Υπηρεσίες “πρώτης γραμμής”, στις συνδιαλλαγές με κοινό, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης στο Ηράκλειο πραγματοποίησε η Κινητή Ομάδα Υγείας του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) δειγματοληπτικό προληπτικό έλεγχο, στο πλαίσιο θωράκισης και προστασίας της δημόσιας υγείας των εργαζομένων του Δημοσίου.

Σε έλεγχο υποβλήθηκαν τις προηγούμενες μέρες σαράντα (40) άτομα που εργάζονται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στο Ηράκλειο και τον Άγιο Νικόλαο, καθώς και στις συστεγαζόμενες υπηρεσιακές μονάδες της Διεύθυνσης Ιθαγένειας Κρήτης και του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου. Τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά καθώς, όλα τα τεστ για κρούσματα κορωνοϊού μεταξύ των εργαζομένων είναι αρνητικά.

Στο πλαίσιο λήψης έκτακτων προληπτικών μέτρων για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης λαμβάνει, με ιδιαίτερα αυξημένη συχνότητα, όλες τις ενδεδειγμένες προφυλάξεις (χρήση μασκών και αντισηπτικών διαλυμάτων, απολύμανση εργασιακών χώρων, προστατευτικά διαχωριστικά θέσεων συνδιαλλαγής με πολίτες, θέσπιση συστήματος ηλεκτρονικών ραντεβού κ.α.) για την ασφάλεια των εργαζομένων και του κοινωνικού συνόλου, γενικότερα.

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον Covid-19 από τον Ε.Ο.Δ.Υ. έχουν προγραμματιστεί τις επόμενες ημέρες να πραγματοποιηθούν επίσης στα Τμήματα των Χανίων και Ρεθύμνου της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κατ’ εφαρμογή του Προγράμματος επιδημιολογικής επιτήρησης, ενάντια στο νέο κορωνοϊό, του Υπουργείου Υγείας.

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί

Το Candiadoc και οι «άριστοι ιδιοκτήτες» του κράτους

Οι «άριστοι ιδιοκτήτες» του τόπου στην επιστροφή τους στην κυβέρνηση, μέσω σειράς από πολιτικές απάτες, στοχεύουν, εκτός από το φαγοπότι και την ευνοιοκρατία, να εφαρμόσουν όλα εκείνα τα μέσα και μέτρα ώστε να μην υπάρχει κανείς να αμφισβητεί την κυριαρχία τους.

Έτσι εξαγοράζουν μέσα και συνειδήσεις. Και όσα δεν μπορούν να εξαγοράσουν, τα οδηγούν βίαια στην εξαφάνιση, μέσω οικονομικής ασφυξίας.
Το Candiadoc είναι ένα από τα ελάχιστα μέσα που αντιστέκεται σε αυτό το αυταρχικό καθεστώς που επιβάλλει μια ομάδα υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Γι αυτό, εδώ και πολύ καιρό, βρίσκεται σε καθεστώς οικονομικής ασφυξίας με στόχο να σταματήσει να υπάρχει.

Θα τα είχαν καταφέρει οι «άριστοι» αν δεν υπήρχαν περισσότεροι από 50.000 πολίτες καθημερινά και πάνω από 1 εκατομμύριο κάθε μήνα να στηρίζουν την προσπάθεια, ως ενεργοί αναγνώστες. Όλοι αυτοί που έχουν αναδείξει το Candiadoc από ένα περιφερειακό μέσο, σε μέσο πανελλαδικής απήχησης.
Αυτή η εμπιστοσύνη είναι που κρατά όρθια την ομάδα μας. Είναι η μεγάλη ηθική δύναμη που μας βοηθάει.
Όπως όμως είναι κατανοητό, εξαιτίας της οικονομικής ασφυξίας προκαλούνται και σειρά άλλων προβλημάτων, όπως είναι προφανές. Που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με τη διάθεση της ομάδας μας.

Επιπλέον, το τελευταίο διάστημα έχουμε δεχθεί επιθέσεις στο τεχνικό κομμάτι. Κι αυτό προσθέτει νέα προβλήματα αλλά και την ανάγκη να τα αποκαταστήσουμε.
Σύντομα θα επιστρέψουμε, ελπίζουμε με καλύτερους όρους, από κάθε πλευρά.
Επειδή, παρά τα προβλήματα, θα είμαστε εδώ να κάνουμε ό,τι ξέρουμε καλά: να λέμε την αλήθεια, να αποκαλύπτουμε την πραγματικότητα, να καταθέτουμε την άποψή μας χωρίς να στεκόμαστε «ουδέτεροι» ανάμεσα στην κοινωνία και τους καταστροφείς της.

Αλέκος Α. Ανδρικάκης