Αιχμές του δημάρχου Καισαριανής κατά ΕΟΔΥ: «Είχαμε κάνει αίτημα να κλείσει το σχολείο από την Παρασκευή»

Τα «βέλη» του κατά του ΕΟΔΥ στρέφει ο δήμαρχος Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος, με αφορμή την εκδήλωση κρουσμάτων κορονοϊού που διαγνώστηκαν στο 2ο ΓΕΛ του δήμου.

Όπως αναφέρει, μιλώντας στο enikos.gr, είχε ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ για κρούσμα κορονοϊού από την περασμένη Παρασκευή: «Εμείς γνωρίζαμε το κρούσμα από την Παρασκευή και είχαμε κάνει αίτημα να κλείσει το σχολείο από την περασμένη Παρασκευή για να προλάβουμε αυτά που γίνονται σήμερα. Από εκείνη τη στιγμή ήρθαμε σε επαφή με όλους τους αρμόδιους φορείς, δηλαδή τη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας, την Πολιτική Προστασία, καθώς και τον ΕΟΔΥ, για να συνεργαστούμε και να δούμε πώς θα λύσουμε το ζήτημα αυτό. Στην πορεία προέκυψε και δεύτερο κρούσμα. Και οι δύο καθηγητές δεν έδωσαν το “παρών” στον αγιασμό του Λυκείου. Πιέσαμε πάρα πολύ», είπε χαρακτηριστικά.

«Η ιχνηλάτηση του ιού και του περιβάλλοντος είναι αρμοδιότητα του ΕΟΔΥ. Μας ξεκαθάρισαν και το υπουργείο και ο ΕΟΔΥ ότι δεν είμαστε αρμόδιοι να κλείσουμε ή να μην κλείσουμε το σχολείο. Δεν έχω συνολική εικόνα για το πώς αντιδρά ο ΕΟΔΥ σε περιπτώσεις κρουσμάτων σε σχολεία, ωστόσο παραθέτω τα γεγονότα και ας βγάλουν οι πολίτες και τα ΜΜΕ τα συμπεράσματα τους για το τι συνέβη και πώς αντέδρασαν οι υγειονομικές Αρχές», τόνισε επίσης ο Δήμαρχος Καισαριανής.

Μάλιστα, πρόσθεσε: «Αίτημα μας είναι να κλείσει και το 1ο Λύκειο Καισαριανής που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο σχολείο, όπου μπήκε το “λουκέτο”».

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί