Το ΚΚΕ για το ναυάγιο με τους 4 νεκρούς μετανάστες στην Κρήτη

Ανακοίνωση της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Σητείας

Δείτε: Στους 4 οι νεκροί από το ναυάγιο με τους μετανάστες στην Κρήτη – Δυο μικρά αδέρφια και δυο γυναίκες τα θύματα

Στο λιμάνι της Σητείας 19 διασωθέντες μετανάστες και οι σοροί των δυο μικρών αδερφών και της γυναίκας

Βυθίστηκε σκάφος με πρόσφυγες και μετανάστες στην Κρήτη – Διασώθηκαν 50 άτομα

Με αφορμή το χτεσινό ναυάγιο ανοιχτά της Σητείας με 3 νεκρούς, ανάμεσά τους 2 παιδιά, και δεκάδες αγνοούμενους πρόσφυγες και μετανάστες,  για μια ακόμα φορά γίναμε θεατές του αποκρουστικού προσώπου της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας!

Τα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που ξεριζώθηκαν από τις ίδιες τους τις χώρες, χάνουν τη ζωή τους με τραγικό τρόπο στην προσπάθειά τους να φτάσουν σε «ασφαλέστερο» μέρος για αυτούς και τις οικογένειές τους.

Κατάσταση που επιδεινώνει το εκρηκτικό μείγμα «καταστολής και εγκλωβισμού» που βιώνουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στη χώρα μας. Αποτέλεσμα της απάνθρωπης πολιτικής της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων, από κοινού με την αντιδραστική συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας είναι οι συνθήκες διαβίωσής τους στις «Μόριες» του αίσχους σε όλη την Ελλάδα.

Καλούμε τους μαζικούς φορείς της Σητείας να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους με κάθε πρόσφορο τρόπο στα θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου, να καταδικάσουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την πολιτική εγκλωβισμού κυβέρνησης-ΕΕ και να διεκδικήσουν:

– να μεταφερθούν άμεσα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες σε αξιοπρεπή χώρο προσωρινής φιλοξενίας με εξασφάλιση διατροφής και διαμονής, όπου θα εξετάζονται τα αιτήματά τους και θα πηγαίνουν άμεσα στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.

– άμεση πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη  όλων και πραγματοποίηση επαναλαμβανόμενων τεστ λόγω πανδημίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί