Συλλήψεις για τον εμπρησμό στη Μόρια ανακοίνωσε ο Χρυσοχοΐδης

Στη σύλληψη τουλάχιστον πέντε ατόμων έχουν προχωρήσει οι αστυνομικές αρχές για τον εμπρησμό του ΚΥΤ της Μόριας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται άλλο ένα άτομο.

Αυτά έκανε γνωστά από τη Λέσβο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και συνεχάρη την ΕΛ.ΑΣ..

«Οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται. Συνελήφθησαν πέντε νεαρής ηλικίας αλλοδαποί και αναζητείται ο ένας ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί» δήλωσε ο Μ. Χρυσοχοΐδης, κρίνοντας ήδη ένοχους τους συλληφθέντες, ενώ σημείωσε ότι «με τις συλλήψεις καταρρίπτονται τα σχετικά σενάρια ακραίων».

Στην ίδια γραμμή και ο Νότης Μηταράκης, που σχολίασε στο Twitter: «Οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται, η προσωρινή δομη είναι ετοιμη, τα τεστ για covid19 γίνονται. Και η ασφάλεια ολων διασφαλίζεται».

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τους συλληφθέντες.

Στο στόχαστρο των αρχών έχει μπει πάντως η αφγανική κοινότητα και ειδικότερα μια ομάδα Αφγανών που πετούσε πέτρες στους πυροσβέστες ενώ προσπαθούσαν να πλησιάσουν στην περιοχή της πυρκαγιάς.

Μιλώντας το πρωί στο MEGA ο Νότης Μηταράκης τόνισε για όσους ευθύνονται για τον εμπρησμό στο ΚΥΤ ότι πρώτα θα τους αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες, και αφού εκτίσουν την ποινή τους στις ελληνικές φυλακές θα απελαθούν.

Παράλληλα, διαμήνυσε πως αν δεν πειστούν να μπουν από μόνοι τους τότε θα αναλάβει δράση η αστυνομία. Χθες άλλωστε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης είχε τονίσει πως σήμερα, Τρίτη, θα έχουν μπει όλοι στη δομή.

«Η συζήτηση συνεχίζεται, αλλά στο τέλος, είναι υποχρέωση της πολιτείας να μπουν όλοι μέσα. Αν δεν μπορέσουμε να επιταχύνουμε με τη συζήτηση, θα αναγκαστεί η ελληνική αστυνομία, να μπουν όλοι μέσα. Είναι υποχρεωμένοι όσοι έρχονται στη χώρα μας να σέβονται την ελληνική νομοθεσία. Δεν γίνεται να μπαίνουν φωτιές, να καταλαμβάνονται οι δρόμοι και να περιμένουν ότι δεν θα αντιδράσουμε» τόνισε σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί