Πρόεδρος ΕΛΜΕ Χανίων: Εντελώς απρόκλητη η επίθεση γονέα σε εκπαιδευτικό για τη χρήση της μάσκας

Αλγεινές εντυπώσεις προκαλεί το περιστατικό ξυλοδαρμού εκπαιδευτικού στα Χανιά από γονέα, μετά από σύσταση για τη χρήση της μάσκας.

Δείτε: Κρήτη: Πατέρας ξυλοφόρτωσε καθηγητή και τον έστειλε στο νοσοκομείο γιατί έδωσε μάσκα στο παιδί του!

Κρήτη: Συνελήφθη ο γονέας που χτύπησε καθηγητή και τον έστειλε στο νοσοκομείο

Ακόμα μεγαλύτερες αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του γονέα στα «Χανιώτικα Νέα», ο οποίος περιέγραψε το περιστατικό της έντασης, λέγοντας πως ο εκπαιδευτικός «έπιασε από το χέρι» τον μαθητή και του ζητούσε είτε να φορέσει τη μάσκα είτε να αποχωρήσει από το προαύλιο. «Τότε ήρθαμε σε αντιπαράθεση», δηλώνει «και του έπαιξα (sic) μια κουτουλιά».Ο Γ. Κυριακάκης, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων, τοποθετήθηκε για το περιστατικό, λέγοντας πως ο εκπαιδευτικός βρισκόταν εντός του σχολικού χώρου, ενώ συνάδελφοί του είχαν τοποθετηθεί στην είσοδο και μοίραζαν μάσκες στους μαθητές που προσέρχονταν.

Ο συγκεκριμένος μαθητής πέρασε χωρίς να προμηθευτεί τη μάσκα του και του έγινε σύσταση σε ευγενικό ύφος. Ο μαθητής δήλωσε πως δεν θέλει να τη φορέσει και ενώ η συζήτηση διεξαγόταν σε ήρεμο ύφος και χωρίς σωματική επαφή μεταξύ των δύο, ο πατέρας του μικρού μαθητή όρμησε στο προαύλιο, άρπαξε από τον ώμο τον εκπαιδευτικό, τον κουτούλησε στο πρόσωπο και συνέχισε να τον κτυπά.

«Ήταν μια απρόκλητη επίθεση, δεν προηγήθηκε διαξιφισμός» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων, ενώ δήλωσε πως αν δεν είχε σημειωθεί το συγκεκριμένο ακραίο περιστατικό, η πρώτη ημέρα στο σχολείο θα είχε κυλήσει απολύτως ομαλά στην περιοχή, καθώς δεν σημειώθηκε κανένα άλλο «ευτράπελο».

Παράλληλα, τόνισε ότι είναι παραπλανητικό η κυβέρνηση να στηρίζετε αποκλειστικά και μόνο στη χρήση μάσκας για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, καταγγέλλοντας πως δεν έλαβε κανένα πρόσθετο μέτρο, όπως η εξεύρεση νέων αιθουσών και συγκρότηση μικρότερων τμημάτων, μαζικά τεστ κ.α.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί