Κρήτη: Συνελήφθη ο γονέας που χτύπησε καθηγητή και τον έστειλε στο νοσοκομείο

Συνελήφθη σήμερα (14.09.2020) το απόγευμα ημεδαπός, για πρόκληση σωματικής βλάβης, εξύβριση και απειλή σε βάρος καθηγητή Γυμνασίου, στα Χανιά.

Δείτε: Κρήτη: Πατέρας ξυλοφόρτωσε καθηγητή και τον έστειλε στο νοσοκομείο γιατί έδωσε μάσκα στο παιδί του!

Ειδικότερα, ο συλληφθείς, σύμφωνα με καταγγελία του καθηγητή, σήμερα (14.09.2020) το πρωί, του προκάλεσε σωματική βλάβη και επιπλέον τον εξύβρισε και τον απείλησε, διότι κατά το χρόνο προσέλευσης των μαθητών σε Γυμνάσιο της περιοχής, δεν επέτρεψε στο ανήλικο τέκνο του να εισέλθει εντός του χώρου του σχολείου, χωρίς τη μάσκα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Ο συλληφθείς οδηγείται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Ν. Κεραμέως: Τέτοιες ενέργειες είναι αδιανόητες και δεν θα γίνουν ανεκτές

«Το υπουργείο θα κάνει ό,τι χρειασθεί για να προστατεύσει την εκπαιδευτική κοινότητα από οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια», τόνισε σε ανάρτηση σε κοινωνικό δίκτυο η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, αναφορικά με το περιστατικό λεκτικής και σωματικής βίας εναντίον εκπαιδευτικού σε σχολείο των Χανίων, από γονέα που αρνήθηκε να φορέσουν τα παιδιά του μάσκα.

Όπως ανέφερε η υπουργός, επικοινώνησε με τον εκπαιδευτικό και τον διευθυντή του σχολείου ενώ έχει ήδη ζητήσει από την υπηρεσία να καταθέσει σχετική αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα για τις περαιτέρω ενέργειες.

«Στο πρόσωπο του εν λόγω εκπαιδευτικού αντικατοπτρίζεται όλο το εκπαιδευτικό δυναμικό, το οποίο υπερβάλλει εαυτόν για να στηρίξει τα παιδιά μας, τις οικογένειές τους και την κοινωνία εν συνόλω στην ιδιαίτερα δύσκολη αυτή περίοδο. Τέτοιες ενέργειες είναι αδιανόητες και δεν θα γίνουν ανεκτές», κατέληξε η υπουργός.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί