Καλή… παγουροσχολική χρονιά!

Του Μιχάλη Τζανάκη

Πρέπει να εκφράσουμε δημοσίως την ευγνωμοσύνη όλων των πολιτών για ον τρόπο που το Υπουργείο Παιδείας πρόλαβε στο τσακ την διάδοση του φονικού ιού!

Με δύο κινήσεις ματ σταμάτησε την ραγδαία εξάπλωση του covid19 και μάλιστα δωρεάν!!! να’ ναι καλά οι «ευεργέτες» του ελληνισμού που με δική τους δωρεά πρόσφεραν … παγουρίνο 250ml(!!!) – έτσι για να μάθουν και οικονομία στην κατανάλωση νερού τα παιδιά- αλλά και δύο περίπου … ολόσωμες μάσκες που δεν υπάρχει καμία περίπτωση να φορεθεί από τους μαθητές, εκτός κι αν την διπλώσουν σε τέσσερα μέρη!

Ξέρετε τι εξέλιξη είναι το παιδί σου να πίνει από γούβες και νερόλακκους, όπως στην υποσαχάρια Αφρική και να βρεθεί να πίνει νερό από παγουρίνο –ρέπλικα χειροβομβίδας σχεδιαστικά- και μάλιστα σε 250ml που συνιστά απαγορευτική ποσότητα υγρών από παιδιά; αλλά και η μάσκα πολύ προχωρημένη είναι απολύτως βέβαιο πως ήδη φοβούνται μήπως γίνει αντικείμενο διεκδίκησης από μαθητές και μαθήτριες, έτσι ευμεγέθης που είναι!

Να δείτε που σιγά-σιγά και δάσκαλοι θα έρθουν και καθηγητές στα σχολεία και οι αναπληρωτές θα πληρωθούν στην ώρα τους και τα τμήματα θα φτάσουν στα 35 άτομα, αφού με παγουρίνο και μάσκα η προστασία είναι 150% διασφαλισμένη, γιατί να κρατήουν 25άρια τα τμήματα, ειδικά τώρα που το εξοπλιστικό μας με τις μεταχειρισμένες Γαλλικές φρεγάτες απαιτούν και κάποιες «θυσίες» του λαού;

Αλλά ας μην γκρινιάζουμε πρώτες μέρες της σχολικής χρονιάς. Το υπουργείο δεν είχε … χρόνο να οργανωθεί! σιγά-σιγά θα μάθει, αφήστε που «ευεργέτες» ήδη ερίζουν για την επόμενη «δωρεά» κατά του ιού -ακούγεται  πως μετά τα παγουρίνο θα δοθούν και ξύστρες αντί-covid!

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Μία άποψη για το “Καλή… παγουροσχολική χρονιά!”

  1. AvatarΔήμος Σθένης

    Ειρωνεύεται ο κ. Μιχάλης Τζανάκης τη διανομή παγουρίνο χωρητικότητας 250 ml, από την κ. Παγουρίνα (συγγνώμη Κεραμέα) και θέλει να μας πει πως τα έκανε …κεραμιδαριό! Εμ τι ήθελες, κ. Μιχάλη, να τα κάνει; Πλινθαριό ή τουβλαριό; Γιατί για κάτι παραπάνω από κεραμιδαριό δεν την …κόβω!!!
    Όμως στο θέμα των 250ml ανά μαθητή έχει δίκιο. Απολύτως… που θα έλεγε και ο άλλος εθνοσωτήρας ο ..Βενιζέλος! Πήρε και καλό μάθημα απ’ τον άλλον εκείνο τον ανεκδιήγητο πρωθυπουργικό σύμβουλο που εξεπόνησε το σχέδιο “Πινοσέτ” με το επιχείρημα “να σταματήσουν οι νέοι να πληρώνουν τους εν συντάξει”. Νομίζω πως ονομάζεται Αλέξης Πατέλης;
    Εγώ καταλαβαίνω πως είναι μια προσπάθεια να υποδείξουν στους μικρούς μαθητές ότι δε μπορούν σήμερα να πίνουν όσο νερό θέλουν και να το στερούν από τις μέλλουσες γενιές! Είναι ένα είδος συγκρατημού της “σπατάλης” νερού και προστασίας του περιβάλλοντος!!! Δεν έχουν αυτό το δικαίωμα και καλά θα κάνουν να εκπαιδευτούν σ’ αυτό. Να είναι ολιγαρκείς και πειθήνια όργανα. Υποψιάζομαι δε ότι για το λόγο αυτό μοίρασαν αυτές τις μάσκες – φερετζέδες για να κρύβουν και τα μάτια! Έτσι θα ισχύει διαχρονικά και το ρηθέν Σοφοκλέους του Σοφίλου εκ Κολωνού “τυφλός τα τ’ ώτα τον τε νουν τα τ’ όμματ’ εί” για τον κάθε μαθητή. Εκτός κι αν μέσα στη “σοφία” τους κατάλαβαν ότι όσο πιο μεγάλη η μάσκα τόσο και πιο πολύ θα …φοβάται ο ιός ή θα τον φοβερίζουν πιο αποτελεσματικά τα παιδιά, να τα πλησιάσει!!!

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί

Το Candiadoc και οι «άριστοι ιδιοκτήτες» του κράτους

Οι «άριστοι ιδιοκτήτες» του τόπου στην επιστροφή τους στην κυβέρνηση, μέσω σειράς από πολιτικές απάτες, στοχεύουν, εκτός από το φαγοπότι και την ευνοιοκρατία, να εφαρμόσουν όλα εκείνα τα μέσα και μέτρα ώστε να μην υπάρχει κανείς να αμφισβητεί την κυριαρχία τους.

Έτσι εξαγοράζουν μέσα και συνειδήσεις. Και όσα δεν μπορούν να εξαγοράσουν, τα οδηγούν βίαια στην εξαφάνιση, μέσω οικονομικής ασφυξίας.
Το Candiadoc είναι ένα από τα ελάχιστα μέσα που αντιστέκεται σε αυτό το αυταρχικό καθεστώς που επιβάλλει μια ομάδα υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Γι αυτό, εδώ και πολύ καιρό, βρίσκεται σε καθεστώς οικονομικής ασφυξίας με στόχο να σταματήσει να υπάρχει.

Θα τα είχαν καταφέρει οι «άριστοι» αν δεν υπήρχαν περισσότεροι από 50.000 πολίτες καθημερινά και πάνω από 1 εκατομμύριο κάθε μήνα να στηρίζουν την προσπάθεια, ως ενεργοί αναγνώστες. Όλοι αυτοί που έχουν αναδείξει το Candiadoc από ένα περιφερειακό μέσο, σε μέσο πανελλαδικής απήχησης.
Αυτή η εμπιστοσύνη είναι που κρατά όρθια την ομάδα μας. Είναι η μεγάλη ηθική δύναμη που μας βοηθάει.
Όπως όμως είναι κατανοητό, εξαιτίας της οικονομικής ασφυξίας προκαλούνται και σειρά άλλων προβλημάτων, όπως είναι προφανές. Που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με τη διάθεση της ομάδας μας.

Επιπλέον, το τελευταίο διάστημα έχουμε δεχθεί επιθέσεις στο τεχνικό κομμάτι. Κι αυτό προσθέτει νέα προβλήματα αλλά και την ανάγκη να τα αποκαταστήσουμε.
Σύντομα θα επιστρέψουμε, ελπίζουμε με καλύτερους όρους, από κάθε πλευρά.
Επειδή, παρά τα προβλήματα, θα είμαστε εδώ να κάνουμε ό,τι ξέρουμε καλά: να λέμε την αλήθεια, να αποκαλύπτουμε την πραγματικότητα, να καταθέτουμε την άποψή μας χωρίς να στεκόμαστε «ουδέτεροι» ανάμεσα στην κοινωνία και τους καταστροφείς της.

Αλέκος Α. Ανδρικάκης