Καλή… παγουροσχολική χρονιά!

Του Μιχάλη Τζανάκη

Πρέπει να εκφράσουμε δημοσίως την ευγνωμοσύνη όλων των πολιτών για ον τρόπο που το Υπουργείο Παιδείας πρόλαβε στο τσακ την διάδοση του φονικού ιού!

Με δύο κινήσεις ματ σταμάτησε την ραγδαία εξάπλωση του covid19 και μάλιστα δωρεάν!!! να’ ναι καλά οι «ευεργέτες» του ελληνισμού που με δική τους δωρεά πρόσφεραν … παγουρίνο 250ml(!!!) – έτσι για να μάθουν και οικονομία στην κατανάλωση νερού τα παιδιά- αλλά και δύο περίπου … ολόσωμες μάσκες που δεν υπάρχει καμία περίπτωση να φορεθεί από τους μαθητές, εκτός κι αν την διπλώσουν σε τέσσερα μέρη!

Ξέρετε τι εξέλιξη είναι το παιδί σου να πίνει από γούβες και νερόλακκους, όπως στην υποσαχάρια Αφρική και να βρεθεί να πίνει νερό από παγουρίνο –ρέπλικα χειροβομβίδας σχεδιαστικά- και μάλιστα σε 250ml που συνιστά απαγορευτική ποσότητα υγρών από παιδιά; αλλά και η μάσκα πολύ προχωρημένη είναι απολύτως βέβαιο πως ήδη φοβούνται μήπως γίνει αντικείμενο διεκδίκησης από μαθητές και μαθήτριες, έτσι ευμεγέθης που είναι!

Να δείτε που σιγά-σιγά και δάσκαλοι θα έρθουν και καθηγητές στα σχολεία και οι αναπληρωτές θα πληρωθούν στην ώρα τους και τα τμήματα θα φτάσουν στα 35 άτομα, αφού με παγουρίνο και μάσκα η προστασία είναι 150% διασφαλισμένη, γιατί να κρατήουν 25άρια τα τμήματα, ειδικά τώρα που το εξοπλιστικό μας με τις μεταχειρισμένες Γαλλικές φρεγάτες απαιτούν και κάποιες «θυσίες» του λαού;

Αλλά ας μην γκρινιάζουμε πρώτες μέρες της σχολικής χρονιάς. Το υπουργείο δεν είχε … χρόνο να οργανωθεί! σιγά-σιγά θα μάθει, αφήστε που «ευεργέτες» ήδη ερίζουν για την επόμενη «δωρεά» κατά του ιού -ακούγεται  πως μετά τα παγουρίνο θα δοθούν και ξύστρες αντί-covid!

One Thought to “Καλή… παγουροσχολική χρονιά!”

  1. Δήμος Σθένης

    Ειρωνεύεται ο κ. Μιχάλης Τζανάκης τη διανομή παγουρίνο χωρητικότητας 250 ml, από την κ. Παγουρίνα (συγγνώμη Κεραμέα) και θέλει να μας πει πως τα έκανε …κεραμιδαριό! Εμ τι ήθελες, κ. Μιχάλη, να τα κάνει; Πλινθαριό ή τουβλαριό; Γιατί για κάτι παραπάνω από κεραμιδαριό δεν την …κόβω!!!
    Όμως στο θέμα των 250ml ανά μαθητή έχει δίκιο. Απολύτως… που θα έλεγε και ο άλλος εθνοσωτήρας ο ..Βενιζέλος! Πήρε και καλό μάθημα απ’ τον άλλον εκείνο τον ανεκδιήγητο πρωθυπουργικό σύμβουλο που εξεπόνησε το σχέδιο “Πινοσέτ” με το επιχείρημα “να σταματήσουν οι νέοι να πληρώνουν τους εν συντάξει”. Νομίζω πως ονομάζεται Αλέξης Πατέλης;
    Εγώ καταλαβαίνω πως είναι μια προσπάθεια να υποδείξουν στους μικρούς μαθητές ότι δε μπορούν σήμερα να πίνουν όσο νερό θέλουν και να το στερούν από τις μέλλουσες γενιές! Είναι ένα είδος συγκρατημού της “σπατάλης” νερού και προστασίας του περιβάλλοντος!!! Δεν έχουν αυτό το δικαίωμα και καλά θα κάνουν να εκπαιδευτούν σ’ αυτό. Να είναι ολιγαρκείς και πειθήνια όργανα. Υποψιάζομαι δε ότι για το λόγο αυτό μοίρασαν αυτές τις μάσκες – φερετζέδες για να κρύβουν και τα μάτια! Έτσι θα ισχύει διαχρονικά και το ρηθέν Σοφοκλέους του Σοφίλου εκ Κολωνού “τυφλός τα τ’ ώτα τον τε νουν τα τ’ όμματ’ εί” για τον κάθε μαθητή. Εκτός κι αν μέσα στη “σοφία” τους κατάλαβαν ότι όσο πιο μεγάλη η μάσκα τόσο και πιο πολύ θα …φοβάται ο ιός ή θα τον φοβερίζουν πιο αποτελεσματικά τα παιδιά, να τα πλησιάσει!!!

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί