Κυπελλούχος Ελλάδας ο Ολυμπιακός

Με σκόρερ τον Λάζαρ Ραντζέλοβιτς ο Ολυμπιακός νίκησε στον τελικό του κυπέλλου, που διεξήχθη στον Βόλο, την ΑΕΚ (1-0) και κατέκτησε δίκαια το νταμπλ, το 18ο στην ιστορία του.

 Οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και το δείκτη του σκορ κράτησε χαμηλά ο Παναγιώτης Τσιντώτας, ο οποίος στο 57’ απέκρουσε πέναλτι που εκτέλεσε ο Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός φορ ήταν ο μοιραίος παίκτης για τον Ολυμπιακό, αλλά η αστοχία του δεν κόστισε στην ομάδα του.

Οι φιναλίστ ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι και ξεκάθαρη πρόθεση τους ήταν να πετύχουν ένα γκολ. Στο 4΄ο Μασούρας αστόχησε από καλή θέση και στο 6’ με κεφαλιά ο Ελ Αραμπί έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τσιντώτα.

Στο 8’ ο Λιβάγια εκτέλεσε φάουλ, ο Τζολάκης δεν «καθάρισε» τη φάση, ο Ολιβέρια πλάσαρε, αλλά πριν η μπάλα καταλήξει στα δίκτυα την απομάκρυνε σχεδόν πάνω από την γραμμή ο Μπα.

Στο 10’ ο Λιβάγια έκανε λάθος πάσα, ο Μασούρας πήρε την μπάλα, τροφοδότησε τον Καμαρά, αυτός με τη μία την άνοιξε στον Ραντζέλοβιτς που μπήκε στην περιοχή και με συρτό σουτ εκτέλεσε τον Τσιντώτα (1-0).

Στο 13’ ο Μπακάκης έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Ολιβέιρα πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Η Ενωση απείλησε και στο 33’. Ο Μπακάκης έβγαλε την σέντρα, ο Μπα βρήκε αέρα, ενώ στη συνέχεια ο Λιβάγια άδειασε τον Μπρούνο, αλλά καθυστέρησε να τελειώσει τη φάση και τον έκλεισε η άμυνα του Ολυμπιακού.

Στο 35’ οι Πειραιώτες έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ. Ο Ελ Αραμπί έφυγε στην κόντρα, άδειασε τον Μπακάκη, αλλά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Στο 38’ ο Βέρντε εκτέλεσε απευθείας κόρνερ, όμως ο Τζολάκης δεν αιφνιδιάστηκε και απομάκρυνε σε νέο κόρνερ. Στο 41’ η ΑΕΚ έχασε νέα ευκαιρία. Ο Μάνταλος μπήκε από δεξιά μέσα στην περιοχή, έκανε το διαγώνιο σουτ, χωρίς να μπορέσει να νικήσει τον Τζολάκη.

Ο τελικός είχε πολύ καλό ρυθμό και στο 42’, μετά από σουτ του Ραντζέλοβιτς, η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

Χαμένο πέναλτι

Στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου ο Ολυμπιακός απείλησε και πάλι. Στο 49’ ο Ελ Αραμπί τσίμπησε την μπάλα και την έστρωσε στον Μασούρα, ο οποίος σούταρε και ο Τσιντώτας αντέδρασε σωστά και γλίτωσε την ομάδα του από τα χειρότερα.

Στο 55’ ο Μπακάκης ανέτρεψε τον Μασούρα και ο Ολλανδός διαιτητής Μπιέρν Κάιπερς έδειξε αμέσως το πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε στο 57’ ο Ελ Αραμπί, όμως ο Τσιντώτας απέκρουσε την μπάλα με τα πόδια.

Στο 88’ ο Μαροκινός φορ βρέθηκε απέναντι από τον Τσιντώτα, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να τον νικήσει.

Ο Κάιπερς έδειξε κίτρινη κάρτα στους Σιμόες, Μάνταλο, Λιβάγια, Κρίστισιτς, Λόπες, Τοροσίδη, Μασούρα, Καφού.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Μπακάκης (62’ Παουλίνιο), Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμόες (80’ Μαχαίρας), Κρίστισιτς, Μάνταλος, Βέρντε (62’ Αλμπάνης), Λιβάγια, Ολιβέιρα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Μπρούνο, Μπα, Σισέ, Τοροσίδης (80’ Σεμέδο), Καμαρά, Μπουχαλάκης, Μασούρας, Βαλμπουενά (76’ Καφού), Ραντζέλοβιτς, Ελ Αραμπί (90’ Φορτούνης).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί