Ανησυχία γονέων για την πορεία των εργασιών στο κολυμβητήριο Χανίων

Οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των αθλημάτων πισίνας, συναντήθηκαν με την διοίκηση του Ε.Α.Κ. Χανίων για να μεταφέρουν την έντονη ανησυχία των γονέων για την πορεία των εργασιών στο κολυμβητήριο Χανίων.

Η διοίκηση του Ε.Α.Κ. και ο πρόεδρος της κ. Κουριδάκης τους διαβεβαίωσε για την πρόθεση και τις ενέργειες της διοίκησης προκειμένου να προχωρήσει το έργο χωρίς όμως να είναι σε θέση να δώσουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, δεδομένου ότι οι διαδικασίες είναι περίπλοκες και χρονοβόρες.

Για τους συλλόγους είναι απαραίτητη η άμεση επαναλειτουργία της 25άρας και της 12μισάρας πισίνας προκειμένου με ασφάλεια τα παιδιά να μπορούν να αθλούνται και να διεκδικούν τους στόχους τους. Με επίστολή τους στους υπευθύνους τα Δ.Σ των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των τμημάτων Κολύμβησης Υδατοσφαίρισης Τεχνικής Κολύμβησης Καλλιτεχνικής Κολύμβησης ζητούν να γίνουν άμεσα ενέργειες για το θέμα.

Μάλιστα για το θέμα συναντήθηκαν με τον διευθυντή του γραφείου κ. Αντωνόπουλο και την προσωπική γραμματέα κα.Μποτωνάκη της βουλευτού Χανίων κ. Ντόρας Μπακογιάννη. Οι ανθρωποι ενημερώθηκαν ότι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραβρεθεί η ίδια αλλά επικοινώνησε τηλεφωνικά κατά την διάρκεια της συνάντησης. Εξέφρασαν την αγωνία τους για την πορεία και κυρίως το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών. Όπως αναφέρουν κατά τη συνάντησή τους, ο κ. Αντωνόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα επικοινωνήσει ο ίδιος προσωπικά με τον κ. Αυγενάκη καθώς και πως η κ. Μπακογιάννη την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι σε θέση να δώσει σαφή απάντηση που θα αφορά το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Οι σύλλογοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους όσον αφορά την διάθεση παρέμβασης για την επίλυση ενός τόσου σημαντικού προβλήματος και ταυτόχρονα εξέφρασαν την ανησυχία τους να μην περιοριστούμε στις μόνο καλές προθέσεις αλλά στα άμεσα και απτά αποτελέσματα.

Δείτε την επιστολή τους:

Προς : Διοίκηση Ε.Α.Κ Χανίων                                                                        αριθ.πρωτ 01

  Κοινοποίηση:

1)Γραφείο Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη

2) Υπουργό Αθλητισμού κ. Ελευθέριο Αυγενάκη

3)Βουλευτή Χανίων κ. Ντόρα Μπακογιάννη

4)Βουλευτή Χανίων κ. Βασίλειο Διγαλάκη

5)Βουλευτή Χανίων κ. Μανούσο Βολουδάκη

6)Βουλευτή Χανίων κ. Παύλο Πολάκη

7) Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη

8) Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νικόλαο Καλογερή

9) Δήμαρχο Χανίων κ. Παναγιώτη Σημαντηράκη

                                                                                                              Χανιά 10 Σεπτεμβρίου 2020

Αξιότιμες– οι,

Έπειτα από συνάντηση που είχαμε οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των αθλημάτων της πισίνας, κολύμβησης- υδατοσφαίρισης-τεχνικής κολύμβησης & καλλιτεχνικής κολύμβησης, απευθυνθήκαμε στον Ναυτικό Όμιλο Χανίων στον οποίο και ανήκουμε προκειμένου να ενημερωθούμε σχετικά με τις πορεία των εργασιών που αφορούν τις εγκαταστάσεις.  Συγκεκριμένα ζητήσαμε χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών προκειμένου να γίνει ένας σωστός προγραμματισμός σε όλα τα τμήματα. Η απάντηση της διοίκησης του Ναυτικού Ομίλου Χανίων ήταν πως η αρμοδιότητα του περιορίζεται στο προγραμματισμό των ωρών των τμημάτων του βάση του διαθέσιμου χώρου και μας παρέπεμψε στην διοικούσα επιτροπή του Ε.Α.Κ για πληρέστερη ενημέρωση.

Σαν σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων εκλεγμένοι από τις 800 περίπου οικογένειες  των περισσοτέρων των 1000 αθλητών του υγρού στίβου των Χανίων ζητάμε εκτενή και απόλυτα συγκεκριμένη ενημέρωση σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης των εργασιών προκειμένου οι πισίνες να παραχωρηθούν στα παιδιά μας. Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του υπουργού μέσα στο καλοκαίρι θα είχαν ολοκληρωθεί βασικά «μερεμέτια» έτσι τα χαρακτήρισε, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός στις πισίνες. Δυστυχώς όμως ενώ η θερινή περίοδος έφτασε στο τέλος της και ξεκινάει το χειμερινό πρόγραμμα & ενώ δεν έχει γίνει η παραμικρή ενέργεια με αποτέλεσμα το σύνολο των αθλητών να πρέπει να αθληθεί σε μία και μοναδική πισίνα.

Τα παιδιά μας και κατ’  επέκταση τα παιδιά του Ναυτικού Ομίλου Χανίων έχουν καταγράψει λαμπρή ιστορία στον υγρό στίβο και αναγνωρίζονται ως αθλητές πρότυπα σε όλη την επικράτεια τιμώντας την πόλη μας και την καταγωγή τους. Σήμερα η Κολύμβηση  έχει την τιμή να έχει στην αγκαλιά της αθλητή που έχει πετύχει την συμμετοχή του στους ολυμπιακούς αγώνες, & αρκετούς ακόμα με λαμπρή αθλητική πορεία αλλά και ένα σύνολο παιδιών που λατρεύουν τον αθλητισμό. Η Υδατοσφαίριση  έχει πετύχει εκπληκτικές πανελλαδικές διακρίσεις σε όλα τα τμήματα, η Τεχνική Κολύμβηση συμμετέχει στην Εθνική ομάδα της χώρας μας με 4 αθλητές και η καλλιτεχνική  Κολύμβηση πετυχαίνει να κυριαρχεί σε όλες τις διοργανώσεις  με αθλήτρια στην εθνική ομαδά. Αυτές οι επιτυχίες που όλοι μας καμαρώνουμε απαιτούν χώρο για προπονήσεις αλλά και ασφάλεια ειδικά την τρέχουσα περίοδο.

Ζητάμε την αμεσότατη αποξήλωση των σκέπαστρων της 12,5αρας και 25άρας πισίνας για να μην μένει κανένα παιδί εκτός πισίνας και να μην συνωστίζονται (υπερβολικά) γιατί πάντα συνωστίζονταν οι αθλητές. Είναι αμαρτία και αδιανόητο να έχουμε φτάσει στο σημείο να  δεχθούμε ως γονείς οτι τα παιδιά μας θα περνάνε «οντισιόν»  για να αποφασιστεί αν πρέπει να αθληθούν ή όχι.

Επίσης ζητάμε και την άμεση τοποθέτηση των πυλώνων φωτισμού, που ενώ έχουν αγοραστεί δεν έχουν ακόμα τοποθετηθεί σωστά, λόγω αδυναμίας της λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού.  Ο ελλιπής φωτισμός ελλοχεύει τεράστιους κινδύνους   για τα παιδιά που είναι αναγκασμένα να προπονούνται κατά τις νυκτερινές ώρες.

Έχουμε αποδείξει εμπράκτως πως κάθε φορά που έχει απαιτηθεί, ήμασταν  παρόντες ως εργάτες – εθελοντές για να φέρουμε εις πέρας οποιαδήποτε αθλητική διοργάνωση ή οτιδήποτε άλλο μας έχει ζητηθεί.  Αποδείξτε και εσείς ότι αναγνωρίζετε τις προσπάθειες όλων μας, αλλά κυρίως των αθλητών που μας κάνουν περήφανους και ενεργήστε άμεσα και κυρίως αποτελεσματικά.

Είναι άδικο για τα Χανιά μας να αγνοηθεί η τεράστια ιστορία τους στον υγρό στίβο και χωρίς σεβασμό στο σήμερα να μένουν οι αθλητές μας χωρίς χώρο για να προπονηθούν.

Ευελπιστούμε σε ταχύτατη ανταπόκριση,

Με εκτίμηση οι σύλλογοι γονέων

          Κολύμβησης                                                                                    Υδατοσφαίρισης

ΠΙΤΣΟΥΛΑΚΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ                                                                          ΛΙΟΤΣΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ                                                        

Τεχνικής Κολύμβησης                                                                      Καλλιτεχνικής   Κολύμβησης

  ΚΕΛΑΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ                                                                             ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ ΟΛΓΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί