Με αφορμή το ρατσιστικό συλλαλητήριο στο Τυμπάκι: «Δεν μας χρειάζονται ρατσιστές “σωτήρες”»

(στην κεντρική φωτογραφία ο δημοτικός σύμβουλος Ιεράπετρας, Αλ. Μουζουράκης, στη συνάντηση που είχε λίγες μέρες πριν το ρατσιστικό συλλαλητήριο)

«Δεν μας χρειάζονται ρατσιστές, εθνικιστές «σωτήρες». Τα αποτελέσματα των πολιτικών τους τα έχει βιώσει ο τόπος μας», τονίζει σε ανακοίνωση της η Επιτροπή Πολιτών Ιεράπετρας, για τα ρατσιστικά επεισόδια στο Τυμπάκι και τη συμμετοχή του σε αυτά του δημοτικού συμβούλου Ιεράπετρας, Α. Μουζουράκη.

Δείτε: Δυο χρυσαυγίτες οι οργανωτές της ρατσιστικής μάζωξης στο Τυμπάκι -Η φωτογραφία με τον Κασιδιάρη πριν τη συγκέντρωση

Επεισόδια στο συλλαλητήριο στο Τυμπάκι – Ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ

Ρατσιστική επίθεση μετά την εθνικιστική συγκέντρωση στο Τυμπάκι- Στόχος χώρος λατρείας και σπίτι μεταναστών – Τρεις τραυματίες

«Στον σημαντικό αγώνα μας για την σωτηρία του φυσικού ιστορικού τοπίου μας και των μνημείων του Ισθμού της Ιεράπετρας δεν συμπαραστάθηκε ο κ. Μουζουράκης ούτε οι όμοιοι του. Προφανώς ο πατριωτισμός του είναι επιλεκτικός», σημειώνει με νόημα,  η Επιτροπή Πολιτών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Πληροφορηθήκαμε από το ΜΜΕ ότι ο δημοτικός σύμβουλος Ιεράπετρας κ. Α. Μουζουράκης μετά την συνάντησή του και την εύρεση πολιτικής στέγης στο κόμμα του ναζιστή Κασσιδιάρη προσπάθησε να επεκτείνει την ρατσιστική και την εθνικιστική δράση του και στην Μεσσαρά όπου πρωταγωνίστησε με άλλους όμοιούς του στα γνωστά επεισόδια.

Σαν Επιτροπή Πολιτών θέλουμε να επισημάνουμε δύο σημεία.

Στον σημαντικό αγώνα μας για την σωτηρία του φυσικού ιστορικού τοπίου μας και των μνημείων του Ισθμού της Ιεράπετρας δεν συμπαραστάθηκε ο κ. Μουζουράκης ούτε οι όμοιοι του.

Ο ίδιος αν και είχε την δυνατότητα απέφυγε να τοποθετηθεί δημόσια. Προφανώς ο πατριωτισμός του είναι επιλεκτικός. Ξέρει πολύ καλά ποιούς δεν πρεπει να δυσαρεστήσει και ποιών τα συμφέροντα υπηρετεί.

Επειδή το έχει προσπαθήσει παλαιότερα και σίγουρα θα το επαναλάβει έχουμε να του δηλώσουμε ότι στην Ιεράπετρα μετανάστες εργάτες γής, δουλεύουν εδώ επι δεκαετίες. Στην συντριπτική τους πλειονότητα φιλήσυχοι, συμβιώνουν αρμονικά με την κοινωνία της πόλης και συνεισφέρουν στην ανάπτυξη του τόπου μας.

Να μην προσπαθήσει λοιπόν να διαταράξει αυτό το κλίμα γιατί θα βρεί εμάς και όλη την κοινωνία της Ιεράπετρας απέναντι του. Δεν μας χρειάζονται ρατσιστές, εθνικιστές «σωτήρες». Τα αποτελέσματα των πολιτικών τους τα έχει βιώσει ο τόπος μας. Στα καμμένα χωριά και στην Βιάννο προσκυνάμε, δεν φτύνουμε».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί