Νέος θάνατος ηλικιωμένης: Στους 306 οι νεκροί από κορονοϊό

Ανησυχία για 28χρονο που δίνει μάχη για τη ζωή του στη ΜΕΘ

Νέος θάνατος από τον νέο κορονοϊό καταγράφηκε το βράδυ της Κυριακής, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από τη νόσο, στη χώρα μας, στους 306. Την ίδια ώρα, επικρατεί ανησυχία για την περίπτωση 28χρονου που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Πατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βράδυ της Κυριακής κατέληξε 87χρονη, στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, που είχε εισαχθεί την 1η Σεπεμβρίου στον προεγχειρητικό έλεγχο. Η ηλικιωμένη δεν έφερε υποκείμενα νοσήματα.

Νωρίτερα, άλλοι δυο άνθρωποι έφυγαν από τη ζωή, νικημένοι από τη νόσο Covid-19. Συγκεκριμένα, στις 4:30 τα ξημερώματα της Κυριακής, απεβίωσε ένας 68χρονος αλβανικής καταγωγής, που νοσηλεύοταν στο νοσοκομείο Σωτηρία. Είχε εισαχθεί στις 9 Σεπτεμβρίου και διασωληνώθηκε την ίδια μέρα. Πληροφορίες αναφέρουν πως έπασχε από αρτηριακή υπέρταση.

Λίγη ώρα μετά, στις 4:40 σήμερα τα ξημερώματα, έφυγε από τη ζωή ένας 87χρονος, που νοσηλεύοταν στο ΑΧΕΠΑ. Ο ηλικωμένος άντρας είχε υποκείμενα νοσήματα, ενώ είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο στις 23 Αυγούστου.

28χρονος δίνει «μάχη» στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Πατρών

Σοβαρή ανησυχία προκαλεί η περίπτωση 28χρονου που, χωρίς να φέρει υποκείμενο νόσημα, δίνει μάχη στην Εντατική. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», ο 28χρονος είναι από την Κάτω Αχαΐα.

O καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, σχολιάζοντας την εξέλιξη, υποστήριξε ότι η εισαγωγή του 28χρονου στη ΜΕΘ αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη, καθώς ο νεαρός δεν έπασχε από κάποιο υποκείμενο νόσημα. Ο νεαρός δεν είναι διασωληνωμένος και οι γιατροί εκφράζουν την ελπίδα ότι θα έχει αίσια έκβαση.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 207 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 23 συνδέονται με γνωστές συρροές και 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου. Στο «κόκκινο» εξακολουθεί να βρίσκεται και πάλι η Αττική, καθώς τα κρούσματα για μία ακόμη ημέρα υπερβαίνουν τα 100 και διαμορφώνονται στα 120.

Στο Ηράκλειο τα νέα κρούσματα είναι 13.

Δείτε: Η διασπορά των 207 νέων κρουσμάτων: Στα 13 τα νέα κρούσματα στο Ηράκλειο

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί