Mε μπαράζ διαδηλώσεων η «υποδοχή» Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προγραμμτισμένες πορείες από συνδικαλιστικές οργανώσεις, σωματεία εργαζομένων, κινήσεις πολιτών, φοιτητές, συλλογικότητες κ.α, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της ΔΕΘ, όπου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε διαφορετικά σημεία (άγαλμα Βενιζέλου, Πλατεία ΧΑΝΘ, Καμάρα, Λευκό Πύργο και το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην νέα παραλία) και στη συνέχεια άρχισαν να κινούνται προς το συνεδριακό κέντρο, γύρω από το οποίο έχουν σχηματιστεί οδοφράγματα από κλούβες της Αστυνομίας. Ταυτόχρονα, ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί κυρίως σε κάθετους δρόμους, ενώ η αστυνομική επιχείρηση συντονίζεται από ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. 

Οι πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για την ΔΕΘ (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, τα συλλαλητήρια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, στο άγαλμα Βενιζέλου, με πρωτοβουλία της ΑΔΕΔΥ, με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, ΕΔΟΘ, ΠΟΕΔΗΝ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ, ΚΕΕΡΦΑ, ΟΚΔΕ και φοιτητών) ενώ λίγο αργότερα συγκεντρώθηκαν μέλη του ΠΑΜΕ, στην πλατεία ΧΑΝΘ. Στην Καμάρα έγινε συγκέντρωση από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου. Στο Λευκό Πύργο, από ομάδες και σύλλογοι που εναντιώνονται στα μέτρα αποτροπής εξάπλωσης του κορονοϊού, ενώ άλλη μια συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου.

«Η εργατική τάξη, ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να έχει καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, στα άλλα πολιτικά κόμματα, που αντί να καταργούν μνημονιακά μέτρα που ψήφισαν όλοι μαζί, αντίθετα σήμερα προσθέτουν και νέα, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, με fast-track διαδικασίες στο Κοινοβούλιο, που συρρικνώνουν ακόμα περισσότερο το λαϊκό εισόδημα, που διαλύουν εργασιακές σχέσεις, που καταργούν δικαιώματα χρόνων, των εργαζομένων σε όλους τους τομείς», τόνισε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος έδωσε το «παρών» στο σημερινό συλλαλητήριο και την πορεία του ΠΑΜΕ, στη Θεσσαλονίκη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί