Γ. Ψυχογιός στη Λέσβο: Αποσυμφόρηση σε ενδοχώρα και Ευρώπη

Η αποσυμφόρηση των καταυλισμών στα νησιά πρέπει να γίνει με τη μεταφορά τους σε ενδοχώρα και Ευρώπη ενώ πρέπει να διαλυθούν οι κλειστές δομές- φυλακές.

Αυτό επεσήμανε ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Ψυχογιός, στη συνέντευξη Τύπου του κλιμακίου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Λέσβο.

Στην παρέμβασή του στην συνέντευξη τύπου, ο Γ. Ψυχογιός αναφέρθηκε στο σχέδιο που είχε ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση για την αποσυμφόρηση των νησιών προς την ενδοχώρα και την Ευρώπη, την καθημερινή μάχη για να διατηρηθεί η ισορροπία στο προσφυγικό-μεταναστευτικό και τα προγράμματα ένταξης που υλοποίησε, προκειμένου να υπάρχει αλληλεπίδραση με τις τοπικές κοινωνίες.

Τόνισε τις εκρηκτικές καταστάσεις που δημιουργούν οι κλειστές δομές και τα Κέντρα Κράτησης για αιτούντες άσυλο, εργαζόμενους και τοπικές κοινωνίες, τις καταδίκες και τα πρόστιμα για τη χώρα από την παραβίαση του δικαίου, την κατασπατάληση δημόσιων πόρων – η Ευρώπη διαφωνεί και δεν τα χρηματοδοτεί – σε κατασκευαστικές, την επιδείνωση των συνθηκών για την καταπολέμηση της πανδημίας και τον μύθο ότι αυξάνουν τις επιστροφές ενώ το μόνο που κάνουν είναι να φτιάχνουν αποθήκες χιλιάδων ψυχών.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί