Διπλασιασμός θανάτων στην Ισπανία, ρεκόρ κρουσμάτων σε Τσεχία – Ουγγαρία

Τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων στη Δυτική Ευρώπη καταγράφει η Ισπανία, καθώς η πανδημία είναι σε πλήρη εξέλιξη, ενώ αυξάνεται η πίεση στο σύστημα υγείας της χώρας λόγω νοσηλειών για κορονοϊό. Την ανησυχία των αρχών έχει προκαλέσει το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έχουν διπλασιαστεί οι ημερήσιοι αριθμοί θανάτων, από 30 σε 60. 

Την ίδια ώρα, Τσεχία και Ουγγαρία καταγράφουν αριθμούς κρουσμάτων ρεκόρ, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση της δεύτερης είχε κλείσει τα σύνορα για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό, για να προλάβει την εισαγωγή κρουσμάτων.

Ισπανία

Στη χώρα της Ιβηρικής, που την Παρασκευή (το σαββατοκύριακο δεν δίνονται στοιχεία για την πορεία της πανδημίας) ανακοίνωσε 4.708 νέα κρούσματα του κορονοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό σε 566.326, ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη χώρα από την αρχή της πανδημίας έφθασε τους 29.747.

Επίσης, σε καραντίνα η κόρη του βασιλιά Φελίπε, Λεονόρ, μετά τον εντοπισμό κρούσματος στην τάξη της. Οκτώ εκατομμύρια παιδιά στην Ισπανία επέστρεψαν στα σχολεία τους την περασμένη εβδομάδα, αλλά κάποια σχολεία έκλεισαν ή έστειλαν ορισμένους μαθητές στα σπίτια τους ύστερα από τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού στη μαθητική κοινότητα. 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, αυξήθηκαν κατά 8% οι νοσηλευόμενοι με κορονοϊό στη Μαδρίτη, στις Βαλεαρίδες και στη Ριόχα, και 7% στην Καστίλη-Λα Μάντσα. Αν και το ποσοστό κλινών που φιλοξενούν ασθενείς με Covid-19 κυμαίνεται από 10% έως 17%, εκφράζονται φόβοι ότι αν συνεχιστούν οι εισαγωγές με τον ίδιο ρυθμό, μπορεί να γεμίσουν μέσα σε 15 ημέρες.

Η Ισπανία καταγράφει 195 κρούσματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού, όταν στη Γαλλία το αντίστοιχο νούμερο είναι 110, η Ιταλία 24, η Γερμανία 15 και η Νορβηγία 20.

5.488 νέα κρούσματα στη Ρωσία και 119 θάνατοι

Η Ρωσία ανακοίνωσε 5.488 νέα κρούσματα κορονοϊού σήμερα, με τον συνολικό αριθμό να διαμορφώνεται σε 1.057.362, που είναι ο τέταρτος υψηλότερος αριθμός περιστατικών Covid-19 στον κόσμο.

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι 119 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο λόγω του κορονοϊού, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να φθάνει τους 18.484.

Ρεκόρ στην Ουγγαρία

Η Ουγγαρία ανακοίνωσε το Σάββατο 916 νέα κρούσματα της Covid-19, μακράν ο υψηλότερος απολογισμός αφότου ξέσπασε η πανδημία. Αυτό συμβαίνει λίγες ημέρες αφότου άνοιξαν τα σχολεία, με τις αρχές να δείχνουν διστακτικές να επαναφέρουν τα μέτρα καραντίνας που είχαν ληφθεί την άνοιξη.

Τα ενεργά κρούσματα φτάνουν τις 7.134, από την αρχή της πανδημίας στην Ουγγαρία έχουν καταγραφεί 11.825 κρούσματα και 633 θάνατοι και ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε ότι τα σχολεία μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά και η ζωή πρέπει να συνεχιστεί, υποστηρίζοντας ότι το σύστημα υγείας είναι έτοιμο να διαχειριστεί το επόμενο κύμα της πανδημίας, με περισσότερες από 10.000 ελεύθερες κλίνες.

Πρόβα στην Εταιρεία Μπαλέτου του Γκιορ, ΟυγγαρίαCsaba Krizsan/MTI via AP

Μεγάλη αύξηση και στην Τσεχία

Η Τσεχία ανακοίνωσε τη μεγαλύτερή της έως τώρα ημερήσια αύξηση κρουσμάτων με 1.447 νέες μολύνσεις, επιβεβαιώνοντας την τάση των τελευταίων εβδομάδων. Οι αρχές ανακοίνωσαν αυστηρότερους περιορισμούς για τη χρήση μάσκας, ώστε να αποφευχθεί εκ νέου επιβολή μέτρων που θα μπορούσαν να πλήξουν τις επιχειρήσεις.

3.497 νέα κρούσματα στη Βρετανία

Συνεχίζονται οι υψηλές καταγραφές μολύνσεων και στη Βρετανία, με 3.497 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα σήμερα, ενώ την Παρασκευή είχαν ανακοινωθεί 3.539. Επίσης, εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της Covid-19.

Τα περιστατικά της Παρασκευής ήταν ο υψηλότερος αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων από τα μέσα Μαΐου. Από τη Δευτέρα τίθενται σε εφαρμογή νέα μέτρα απαγόρευσης στις κοινωνικές συγκεντρώσεις προκειμένου να αναχαιτίσει τη συνεχιζόμενη αύξηση των μολύνσεων.

1.501 κρούσματα κορονοϊού, έξι νεκροί στην Ιταλία

Στη γειτονική Ιταλία καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο 1.501 νέα κρούσματα κορονοϊού και έξι θάνατοι, όταν την Παρασκευή είχαν διαγνωσθεί 1.616 περιστατικά και έχασαν τη ζωή του 10 πολίτες. Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 1.951 άνθρωποι και 182 έχουν εισαχθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Επίσης, 35.370 είναι θετικοί στον ιό και έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί