Ανακοίνωση για τα γεγονότα στο Τυμπάκι από την Επιτροπή Πολιτών Ιεράπετρας

Ανακοίνωση εξέδωσε η Επιτροπή Πολιτών Ιεράπετρας, σχετικά με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Τυμπάκι, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου.

Δείτε: Επεισόδια στο συλλαλητήριο στο Τυμπάκι – Ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ
Ρατσιστική επίθεση μετά την εθνικιστική συγκέντρωση στο Τυμπάκι- Στόχος χώρος λατρείας και σπίτι μεταναστών – Τρεις τραυματίες

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Πληροφορηθήκαμε από το ΜΜΕ ότι ο δημοτικός σύμβουλος Ιεράπετρας κ. Α. Μουζουράκης μετά την συνάντησή του και την εύρεση πολιτικής στέγης στο κόμμα του ναζιστή Κασσιδιάρη προσπάθησε να επεκτείνει την ρατσιστική και την εθνικιστική δράση του και στην Μεσσαρά όπου πρωταγωνίστησε με άλλους όμοιούς του στα γνωστά επεισόδια.

Σαν Επιτροπή Πολιτών θέλουμε να επισημάνουμε δύο σημεία.

  1. Στον σημαντικό αγώνα μας για την σωτηρία του φυσικού ιστορικού τοπίου μας και των μνημείων του Ισθμού της Ιεράπετρας δεν συμπαραστάθηκε ο κ. Μουζουράκης ούτε οι όμοιοι του. Ο ίδιος αν και είχε την δυνατότητα απέφυγε να τοποθετηθεί δημόσια. Προφανώς ο πατριωτισμός του είναι επιλεκτικός. Ξέρει πολύ καλά ποιούς δεν πρεπει να δυσαρεστήσει και ποιών τα συμφέροντα υπηρετεί.
  2. Επειδή το έχει προσπαθήσει παλαιότερα και σίγουρα θα το επαναλάβει έχουμε να του δηλώσουμε ότι στην Ιεράπετρα μετανάστες εργάτες γής, δουλεύουν εδώ επι δεκαετίες. Στην συντριπτική τους πλειονότητα φιλήσυχοι, συμβιώνουν αρμονικά με την κοινωνία της πόλης και συνεισφέρουν στην ανάπτυξη του τόπου μας. Να μην προσπαθήσει λοιπόν να διαταράξει αυτό το κλίμα γιατί θα βρεί εμάς και όλη την κοινωνία της Ιεράπετρας απέναντι του. Δεν μας χρειάζονται ρατσιστές, εθνικιστές «σωτήρες». Τα αποτελέσματα των πολιτικών τους τα έχει βιώσει ο τόπος μας. Στα καμμένα χωριά και στην Βιάννο προσκυνάμε, δεν φτύνουμε.

11/9/2020Επιτροπή Πολιτών Ιεράπετρας

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί