Οι οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας για την πρώτη ημέρα των σχολείων

Νέες οδηγίες για τον τρόπο λειτουργίας της πρώτης ημέρας των σχολειών εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, στις 8:15 καλούνται να προσέλθουν στα σχολεία τους οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, προκειμένου να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που εξέδωσε το υπουργείο, οι μαθητές θα παραμείνουν στο σχολείο μέχρι την τέλεση του αγιασμού, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί ανάλογα με τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου.

Επιπλέον, το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας λειτουργίας θα περιλαμβάνει:

– Επεξήγηση και συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής και λοιπών μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ.

– Επεξήγηση και εμβάθυνση επί του περιεχομένου του έντυπου ενημερωτικού υλικού που έχει σταλεί στα σχολεία.

– Διανομή μάσκας ανά μαθητή.

– Έμφαση στην ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας.

– Ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας.

– Διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς (εκτός από τα νηπιαγωγεία).

Ιδιαίτερα για τα δημοτικά, προβλέπεται και η διανομή των ατομικών δοχείων νερού (παγουριών) ανά μαθητή και η διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς ανά θρανίο.

ΚΕΔΕ: Αποστέλλονται οι μάσκες στα σχολεία

Ήδη έχουν σταλεί σε πολλές περιοχές της χώρα οι μάσκες που θα διανεμηθούν σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, τη Δευτέρα που ανοίγουν τα σχολεία. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), «ήδη έχουν σταλεί οι απαραίτητες ποσότητες στα μικρά νησιά και τη Βόρεια Ελλάδα, σήμερα Παρασκευή, αποστέλλονται σε Ήπειρο, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Κρήτη, λοιπά νησιά και Πελοπόννησο και αύριο Σάββατο ξεκινά η τροφοδοσία της Αττικής». Η ΚΕΔΕ καλεί τους δήμους «σε συνεργασία με τη σχολική κοινότητα να καταβάλουν κάθε προσπάθεια, προκειμένου να φτάσει τουλάχιστον μία μάσκα για κάθε παιδί και εκπαιδευτικό στα σχολεία».

Ακόμη, η ΚΕΔΕ αναφερόμενη σε σχετικό διαγωνισμό που διεξήγε επισημαίνει ότι η διαδικασία ξεκίνησε στις 24 Αυγούστου με την έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης. Και εκείνη «έτρεξε σε χρόνο ρεκόρ τον διαγωνισμό, ο οποίος έκλεισε στις 03/09 με την ανάδειξη των προσωρινών αναδόχων, κατέθεσε φάκελο προς έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο στις 04/09, και στις 08/09 πήρε την έγκριση για την υπογραφή των συμβάσεων». Από τον διαγωνισμό αναδείχθηκαν 20 ανάδοχοι για την προμήθεια των 5.000.000 μασκών, που σχεδόν στο σύνολό τους κατασκευάζονται στην Ελλάδα, όπως σημειώνει η ΚΕΔΕ.

Στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό η Κεραμέως

Η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών του Υπουργείου Υγείας, θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας σήμερα, Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στη σημερινή ενημέρωση θα παρευρεθεί και η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί