ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου για Μεσαρά: Ντόπιοι και μετανάστες πέφτουν θύματα της παντελούς έλλειψης κυβερνητικής πολιτικής που οδηγεί σε ακραία φαινόμενα

“Το κενό της απούσας πολιτείας στον τομέα της έγκαιρης οργάνωσης, της πρόληψης και της διασφάλισης της ασφάλειας για όλους, καθώς και τις μειωμένες αντιστάσεις μιας εξουθενωμένης και τρομοκρατημένης κοινωνίας, έρχονται να εκμεταλλευτούν ακραία στοιχεία,  προπαγανδίζοντας την ιδεολογία του μίσους και της βίας”

Ανακοίνωση εξέδωσε το τμήμα δικαιωμάτων-κινημάτων και κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Ηρακλείου, σχετικά με τα γεγονότα στη Μεσαρά.

Δείτε: Επεισόδια στο συλλαλητήριο στο Τυμπάκι – Ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ

Ρατσιστική επίθεση μετά την εθνικιστική συγκέντρωση στο Τυμπάκι- Στόχος χώρος λατρείας και σπίτι μεταναστών – Τρεις τραυματίες

Αυτή δεν είναι η Κρήτη!- Ρατσιστικός οχετός και απειλές από τους ομιλητές πριν τις επιθέσεις στο Τυμπάκι (βίντεο)

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου αναφέρεται αναλυτικά:

Στο Τυμπάκι και στη Μεσαρά εκτυλίσσεται μια κατάσταση που προσβάλλει βάναυσα κάθε έννοια ευνομούμενου και οργανωμένου κράτους. Ντόπιοι και μετανάστες πέφτουν θύματα της παντελούς έλλειψης κυβερνητικής πολιτικής η οποία οδηγεί σε ακραία φαινόμενα όπως αυτά που παρακολουθούμε.

Όλα ανεξέλεγκτα, αφημένα επίτηδες στην τύχη τους: παράτυπη μετανάστευση, παράτυπη εργασία, παράτυπη «αμοιβή», εκμετάλλευση, τρομοκρατία, απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης, ανασφάλεια, άγνοια και φόβος για ντόπιους και ξένους, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα.

Το κενό της απούσας πολιτείας στον τομέα της έγκαιρης οργάνωσης, της πρόληψης και της διασφάλισης της ασφάλειας για όλους, καθώς και τις μειωμένες αντιστάσεις μιας εξουθενωμένης και τρομοκρατημένης κοινωνίας, έρχονται να εκμεταλλευτούν ακραία στοιχεία,  προπαγανδίζοντας την ιδεολογία του μίσους και της βίας. 

Χρειάζεται επειγόντως σχέδιο ομαλής και οργανωμένης ένταξης στην ελληνική κοινωνία, με κανόνες καi ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Χρειάζεται στήριξη του κοινωνικού κράτους, των υγειονομικών υποδομών, των υποδομών εκπαίδευσης, επαγγελματικής κατάρτισης και κατοικίας.

Η χώρα μας και ιδιαίτερα η Κρήτη, στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων και πολιτισμών δεν μπορεί να κάνει πόλεμο στην ίδια την ανοικτή φύση και το χαρακτήρα της, στην εξωστρέφεια που χαρακτηρίζει τον πολιτισμό της και που αποτέλεσε το πλεονέκτημά της ανά τους αιώνες. Επιβάλλεται όμως να απαιτήσει την οργάνωση από την πολιτεία με ανθρωπιστικό, κοινωνικά αποδεκτό και επιστημονικό τρόπο την ένταξη των ανθρώπων αυτών στο ενεργό οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι. Να υπάρξει φροντίδα για ισότιμες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και αμοιβής, ώστε να πάψουν διάφορα κυκλώματα «δουλεμπορίας» να εκμεταλλεύονται την κατάσταση. Η συνέχιση αυτής της κατάστασής καλλιεργεί ρατσιστικές και ξενοφοβικές αντιλήψεις.

Είναι η ώρα που όλοι πρέπει να πάρουν θέση, είναι ώρα δράσης. Κυβέρνηση,  πολιτικές δυνάμεις, τοπική αυτοδιοίκηση, εκκλησία, φορείς, οργανωμένες κοινωνικές συλλογικότητες, ενεργοί  πολίτες.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου για Μεσαρά: Ντόπιοι και μετανάστες πέφτουν θύματα της παντελούς έλλειψης κυβερνητικής πολιτικής που οδηγεί σε ακραία φαινόμενα”

  1. Η Σοφία

    Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η φωνή της λογικής…

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί