Αλ. Τσίπρας για την παραδοχή Μητσοτάκη για συνομιλίες με την Τουρκία: «Άλλη γλώσσα εκτός και άλλη γλώσσα εντός της χώρας, δεν λέει την αλήθεια στον ελληνικό λαό»

Με ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζει την παραδοχή Μητσοτάκη για συζητήσεις με την Τουρκία στο Βερολίνο, με άρθρο του στις εφημερίδες The Times, Frankfurter Allgemeine Zeitung, και Le Monde.

Δείτε: Η παραδοχή Μητσοτάκη για συζητήσεις με την Τουρκία στο Βερολίνο

Στην ανάρτησή του ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει αναλυτικά:

Πληροφορηθήκαμε όλοι σήμερα από το άρθρο του κ. Μητσοτάκη σε ευρωπαϊκές εφημερίδες, ότι ο ίδιος υπέγραψε δεσμεύσεις για τη χώρα έναντι της Τουρκίας, σε ένα έγγραφο που μένει κρυφό μέχρι και σήμερα και ουδείς γνωρίζει το ακριβές περιεχόμενό του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ελληνικός λαός ενημερώνεται από τον διεθνή Τύπο για μείζονος σημασίας πρωτοβουλίες του Έλληνα Πρωθυπουργού, σε κρίσιμα εθνικά θέματα.

Από την ανακοίνωση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, άλλωστε, έμαθαν, τόσο τα πολιτικά κόμματα όσο και οι πολίτες, ότι υπήρξαν οι εν λόγω συνομιλίες στο Βερολίνο με τη μεσολάβηση της Γερμανίας.

Ενώ από το tweet του ΓΓ του ΝΑΤΟ, κ. Στόλτενμπεργκ, μάθαμε για συναίνεση του Πρωθυπουργού σε τεχνικές συνομιλίες με την Τουρκία, την ώρα που το Oruc Reis σαρώνει μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Στις πιο κρίσιμες στιγμές για τη χώρα το ζήτημα πια δεν είναι ούτε η έλλειψη στρατηγικής, ούτε η έλλειψη συνεννόησης με την αντιπολίτευση.

Ούτε καν οι εκ των υστέρων τραγελαφικές θεωρίες περί «θορύβων», «ανέμων» και «συνομιλιών που δεν είναι συνομιλίες».

Το ζήτημα είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν λέει την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Διεξάγει μυστική διπλωματία και χρησιμοποιεί άλλη γλώσσα εκτός και άλλη γλώσσα εντός της χώρας, φοβούμενος πάντα μην απογοητεύσει το κόμμα του και την εκλογική του πελατεία.

Δεσμεύει τη χώρα έναντι της Τουρκίας, χωρίς να ενημερώσει κανέναν, αλλά και χωρίς να ζητήσει, όπως θα όφειλε, καμία εξουσιοδότηση για να υπογράψει δεσμεύσεις. Ούτε από Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, ούτε από τη Βουλή των Ελλήνων, ούτε καν από το υπουργικό του συμβούλιο.

Έστω και τώρα λοιπόν, έχει υποχρέωση να ενημερώσει άμεσα τον ελληνικό λαό και τα πολιτικά κόμματα για το έγγραφο που υπέγραψε εν κρυπτώ με την Τουρκία και τους όρους στους οποίους η Ελλάδα δεσμεύθηκε.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Αλ. Τσίπρας για την παραδοχή Μητσοτάκη για συνομιλίες με την Τουρκία: «Άλλη γλώσσα εκτός και άλλη γλώσσα εντός της χώρας, δεν λέει την αλήθεια στον ελληνικό λαό»”

  1. CitizenMitsos

    Στην πτυχιακή του εργασία για το μάστερ στο Harvard που εκδόθηκε στα ελληνικά με τίτλο “Οι συμπληγάδες της εξωτερικής πολιτικής”, σε μετάφραση Δεμερτζίδη και από τις εκδόσεις Πατάκη στην Αθήνα το 2006, ο Κυριάκος γράφει επί λέξιν:

    “Η ικανοποίηση εσωτερικών υποχρεώσεων μπορεί να απαιτεί αποφάσεις εξωτερικής πολιτικής που δεν είναι οι πλέον κατάλληλες από τη σκοπιά ενός ορθολογικού παίκτη, αλλά που θα αποφέρουν κέρδη στο εσωτερικό”.

    Δηλαδή με άλλα λόγια βγάζω φλας αριστερά και στρίβω δεξιά. Άλλα λέμε μέσα και άλλα έξω. Αυτή ήταν η πολιτική του γραμμή σε όλα τα μεγάλα γεγονότα, και με αυτή κατάφερε να κοροϊδέψει την πλειοψηφία των Ελλήνων εμπαίζοντας τους. Εκμεταλλευόμενος την μικροαστική πλεονεξία της “μεσαίας τάξης” και την αδιαφορίας μιας μεγάλης ομάδας σχετικά με την τύχη των άπορων και ανέργων τον βοήθησαν και κέρδισε τις εκλογές του 2019 με ΄ψέμματα.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί