Σ. Βαρδάκης: «Επιχειρήσεις Νυφικών και Βαπτιστικών δεν έχουν ακόμα ενταχθεί σε μέτρα στήριξης»

“Να ενταχθούν στους πληττόμενους κλάδους οι επιχειρήσεις”

Την ένταξη Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των επιχειρήσεων Νυφικών, Βαπτιστικών και Συναφών Ειδών στους πληττόμενους κλάδους που εντάσσονται στα μέτρα στήριξης ζητούν με ερώτηση προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 28 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη. 

Συγκεκριμένα, όσο η οικονομική κρίση βαθαίνει, όλο και περισσότεροι κλάδοι, επαγγελματίες και επιχειρήσεις χρήζουν της άμεσης στήριξης της πολιτείας.  Οι οικονομικοί δείκτες, η άνοδος της ανεργίας αλλά και η ύφεση, στοιχεία πλέον καταγεγραμμένα και δημοσιευμένα, υποδηλώνουν τις δραματικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας. 

Υπάρχουν Κ.Α.Δ. οι οποίοι δεν έχουν ενταχθεί στα μέτρα στήριξης, επιχειρήσεις οι οποίες απασχολούν μόνιμο προσωπικό με συμβάσεις αορίστου χρόνου, οι οποίες αδυνατούν πλέον να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους, με αποτέλεσμα αφενός τη διόγκωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους, αφετέρου τη δυσκολία διατήρησης του προσωπικού τους, όπως επαγγελματίες στο είδος των Νυφικών, βαπτιστικών και Συναφών ειδών, των οποίων οι Κ.Α.Δ. δεν συμπεριλήφθηκαν σε μέτρα στήριξης.

Αν και πρόκειται για επιχειρήσεις οι οποίες διαθέτουν εποχικά χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια των πωλήσεων, αλλά και των εκτελέσεων παραγγελιών και εισπράξεων, εντούτοις λειτουργούν όλο το χρόνο απασχολώντας προσωπικό εξειδικευμένο, με συμβάσεις αορίστου χρόνου. 

Η πορεία της υγειονομικής κρίσης και τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας του γενικού πληθυσμού, όπως αναβολή για ένα χρονικό διάστημα τέλεσης μυστηρίων, αλλά και συναθροίσεων που τα συνοδεύουν, μετέπειτα οι αριθμητικοί περιορισμοί ως προς τη συμμετοχή κλπ, είχαν ως αποτέλεσμα την οικονομική κατάρρευση των επιχειρήσεων που συνδέονται με τα μυστήρια του γάμου και της βάπτισης.

Επειδή, ο κλάδος απασχολεί πολλούς επαγγελματίες και εργαζόμενους και οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες τόσο διάστημα πολεμούν μόνοι, εξαιρούμενοι από οποιαδήποτε μέτρα στήριξης, η πολιτεία οφείλει να τους στηρίξει με κάθε ενδεδειγμένο τρόπο υπό τις παρούσες συνθήκες.

Με βάση τα παραπάνω, οι βουλευτές καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει αν προτίθεται να εντάξει στα μέτρα στήριξης για τους πληττόμενους κλάδους, τους Κ.Α.Δ. των επιχειρήσεων Νυφικών, Βαπτιστικών και Συναφών Ειδών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί