Το “success story” Μητσοτάκη: Από την… “Ελλάδα υπόδειγμα” σε “καραντίνα από την Ευρώπη”- Τον “γλεντάει” το twitter!

(κεντρική εικόνα και ιδέα από “Ομάδα μνήμης”)

Παταγώδης είναι η διάψευση του αφηγήματος που προσπαθεί να οικοδομήσει η σημερινή κυβέρνηση για το…άρτιο άνοιγμα του τουρισμού, μετά τις σημερινές αποφάσεις χωρών της Ευρώπης με τις οποίες καλούν τους τουρίστες που επισκέφθηκαν την Ελλάδα να μπουν σε καραντίνα, επιστρέφοντας στην πατρίδα τους.

Μόλις τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020, ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης εξήρε την τακτική που ακολούθησε η κυβέρνησή του κάνοντας λόγο για «μεθοδικό άνοιγμα του τουρισμού», ενώ δεν δίστασε να δηλώσει ότι «ήμασταν έτοιμοι με έναν μηχανισμό ελέγχου και ιχνηλάτησης».

Δείτε: Μητσοτάκης συγχαίρει… Μητσοτάκη για τον κορονοϊό!

Αν και τα στοιχεία, δηλαδή η αύξηση των κρουσμάτων, δεν τον επιβεβαιώνουν, ο ίδιος συνέχισε κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στη Βουλή, χαρακτηρίζοντας «πρωτοποριακό το σύστημα που δημιουργήσαμε», τόσο πρωτοποριακό που «το έχουμε εξάγει ως τεχνογνωσία σε άλλες χώρες» καθώς «καθορίζει, με έναν έξυπνο αλγόριθμο, πόσα είναι τα αναγκαία τεστ ανά πύλη εισόδου».

Αφού λοιπόν ο Μητσοτάκης αποθέωσε τον ίδιο και την κυβέρνησή του, μερικές ώρες μετά, οι κυβερνήσεις της Βρετανίας και της Ολλανδίας, τοποθετούν τους τουρίστες που επιστρέφουν από τα ελληνικά νησιά, στην πορτοκαλί λίστα. Μία κίνηση που ουσιαστικά αποθαρρύνει τους πολίτες να τα επισκεφθούν, λόγω της αύξησης της διασποράς του κορωνοϊού.

Η οδηγία μπήκε σε εφαρμογή από χθες, Τρίτη, και όλοι όσοι επιστρέφουν στην Ολλανδία από τα ελληνικά νησιά θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα για δέκα μέρες, ενώ καλούνται όλοι όσοι εμφανίζουν συμπτώματα σχετικά με την Covid-19, όπως πυρετός, δύσπνοια, βήχας και συνάχι να επικοινωνούν με τις υγειονομικές Αρχές.

Δείτε: Σε καραντίνα βάζει η Ολλανδία όσους επιστρέφουν από τα ελληνικά νησιά

Διακόπτει άμεσα η TUI τα ταξίδια σε Ηράκλειο και Χανιά

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, αντίστοιχη οδηγία ανακοινώθηκε και από τη Βρετανία, με την απόφαση να επιβάλλει καραντίνα διάρκειας 14 ημερών σε όσους τουρίστες επιστρέφουν στη χώρα από επτά ελληνικά νησιά. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών της Μεγάλης Βρετανίας, Γκραντ Σαπς, αυτά τα νησιά είναι η Μύκονος, η Λέσβος, η Τήνος, η Σέριφος, η Κρήτη, η Σαντορίνη και η Ζάκυνθος.

Δείτε: Κορονοϊός: Στην “κόκκινη λίστα” της Βρετανίας η Κρήτη κι άλλα 6 ελληνικά νησιά!

Σημειώνεται ότι η Ουαλία έχει ήδη επιβάλλει 14ημερη καραντίνα σε όσους επιστρέφουν από έξι ελληνικά νησιά και συγκεκριμένα την Κρήτη την Ζάκυνθο, τη Μύκονο, τη Λέσβο, την Πάρο και την Αντίπαρο.

Παράλληλα, και η Σκωτία υιοθέτησε μέτρα για τους ταξιδιώτες από την Ελλάδα λόγω των αυξημένων κρουσμάτων Covid-19 που εντόπισε σε πτήσεις από τη χώρα μας.

Χαμός στο twitter με την ανάρτηση Μητσοτάκη

Δείτε μερικές από τις απαντήσεις που δίνονται στη σελίδα του πρωθυπουργού

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Το “success story” Μητσοτάκη: Από την… “Ελλάδα υπόδειγμα” σε “καραντίνα από την Ευρώπη”- Τον “γλεντάει” το twitter!”

  1. Δήμος Σθένης

    Πέτσαααααα! Είσαι τόσο αργόστροφος!!! Δεν πήρες πρέφα το τι γίνεται; Δεν ακούς τις κορωναϊκές κραυγές του Μωυσή σου; Που είναι η δεύτερη λίστα να σταματήσει τον ιό; Γιατί καθυστερείς; Και μην τη δώσεις πάλι στα μουλωχτά γιατί δεν θα πιάσει όπως και η πρώτη. Στα φανερά δώσ” τη αυτή τη φορά! Δύσκολο εεε! Μπορεί όμως ν’ αλλάξει και το γούρι!!! Και για να ‘χεις να βρίζεις – με το δίκιο σου – που θ’ αποτύχει και πάλι η “καμπάνια των εξαγορασμένων” γιατί ούτε και η καμπάνια της “ατομικής ευθύνης” έπιασε παρ’ ελπίδα” σοθ, Γαμώ το!. Αφού έτσι κι αλλιώς θα τη μάθουμε! Δεν κάνετε και κανένα ευχέλαιο: Γιατί καλή κι η “γάτα – επιστήμη” – δε λέω – αλλά και το αντικορωναϊκό ευχέλαιο, καμιά ολονυχτία, καμιά λιτανεία, κάνας αγιασμός, κάνα ξόρκι, κανιά κηραλοιφή του ¨χριστιανικού ταχυδρόμου” (και επιστολή εφησυχασμού καλύτερη είναι απ’ το τίποτα!), κανιά δημόσια μετάληψη στην Ομόνοια ή στο Σύνταγμα μα έχεις τόσο πρόθυμο παπαδαριό, τέλος πάντων κάτι το θεοτικό, ρε παιδάκι μου, είναι πιο αποτελεσματικό και πειστικό για όσους σ’ ακούνε και πιθανά να σε πιστεύουνε. Ήθελα και να ‘ξερα τι διάολο σε κρατάει εκεί με τέτοια αντανακλαστικά ο “αριστότατος”!!! Αν τέτοιες είναι η επικοινωνιακή σας “αμεσότητα” και η “πειστική σας αριστεία”, είναι ν’ αναστήσω την προγιαγιά μου μήπως και σας πιστέψει, βρε!!!

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί