Έτσι λειτουργεί το καθεστώς: “Τρώνε” την Ε. Τουλουπάκη, με “λαγό” τον Κεγκέρογλου και άλλους 4 του ΚΙΝΑΛ!

Φαίνεται πλέον ότι είναι γεγονός το ξήλωμα της Ελένης Τουλουπάκη από την εισαγγελία κατά της Διαφθοράς! Μετά τη χθεσινή ερώτηση Κεγκέρογλου και άλλων 4 “λαγών” του ΚΙΝΑΛ, ο υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε ότι καταργείται η εισαγγελία Διαφθοράς και θα συγχωνευτεί με την Οικονομική Εισαγγελία!

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι toyloypaki-kegkerogloy.jpg

Δείτε επίσης: Κεγκέρογλου και άλλοι 4 του ΚΙΝΑΛ “λαγοί” του Μητσοτάκη για να “ξηλωθεί” η Τουλουπάκη! – Ερώτηση – αβάντα στην κυβέρνηση

Άρα, βρήκαν τον τρόπο να διώξουν την εισαγγελέα που είχε το θάρρος να ανοίξει όλα τα χαρτιά του σκανδάλου Novartis…

Διαβάστε και το ρεπορτάζ από το thepressproject.gr

Από πλήθος δημοσιευμάτων που «ανακοινώνουν» το τέλος της Ελένης Τουλουπάκη από την θέση της εισαγγελέως κατά της διαφθοράς συνοδεύτηκε η ερώτηση βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα, με την οποία τον εγκαλούν για το γεγονός πως παρά την απόφαση της Βουλής μετά από μια διαδικασία – παρωδία για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της.

«Ενάμιση μήνα μετά την άσκηση δίωξης εις βάρος της Εισαγγελέως Διαφθοράς για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας και σειρά πλημμελημάτων δεν έχετε ακόμη υποβάλει στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο το ερώτημα της θέσης της σε αργία, όπως ο Νόμος ορίζει (άρθρο 57 Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών)» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στην ερώτηση οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, με μπροστάρη τον Βασίλειος Κεγκέρογλου, που έλαβε μέρος στην προανακριτική επιτροπή για την Novartis. Την ερώτηση υπογράφουν ακόμα οι Νάντια Γιαννακοπούλου, Ευαγγελία Λιακούλη, Γεώργιος Μουλκιώτης και Δημήτριος Μπιάγκης.

Οι βουλευτές ρωτούν τον υπουργό Δικαιοσύνης «Για ποιο λόγο και με ποιο σκεπτικό αρνείστε έως σήμερα να υποβάλετε το κατά Νόμο ερώτημα για θέση σε αργία της Εισαγγελέως Διαφθοράς, προστατεύοντας ουσιαστικά διωκόμενο για κακούργημα εισαγγελικό λειτουργό;», ενώ στη συνέχεια του ζητούν να αιτιολογήσει την «παράληψη» αυτή, «με δεδομένο μάλιστα το γεγονός ότι πριν από λίγες μόνον εβδομάδες η Βουλή αποφάσισε τόσο την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου όσο και την αποστολή στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές των στοιχείων που προέκυψαν κατά της Εισαγγελέως Διαφθοράς;».

Η ίδια η ερώτηση του ΚΙΝΑΛ ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει πλήθος δημοσιευμάτων του φιλικού προς την κυβέρνηση και το ΚΙΝΑΛ Τύπου για την καθαίρεση της Ε. Τουλουπάκη, ενώ ώρες αργότερα, η είδηση της ερώτησης συνοδεύεται με την πληροφορία για επιστολή του Κ. Τσιάρα προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο με την οποία ανακοινώνει την ενοποίηση της Εισαγγελίας Διαφθοράς με την Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος υπό έναν και μόνο εισαγγελέα.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ενάμιση μήνα μετά από την απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου να απορρίψει την αίτηση της εισαγγελέως Διαφθοράς για την ακύρωση της σε βάρος της ποινικής δίωξης, επιβεβαιώνοντας τότε το δόγμα Αδ. Γεωργιάδη για την άσκηση δίωξης στο πρόσωπό της. Υπενθυμίζεται πως οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης κατέληξαν σε δύο διαφορετικά πορίσματα, με τον πρώτο να παραγγέλνει την άσκηση ποινικής δίωξης για ένα κακούργημα και ένα πλημμέλημα, και τον δεύτερο να παραγγέλνει την αρχειοθέτηση της υπόθεσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως για το θέμα δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις, ενώ για να πραγματοποιηθεί η ενοποίηση είναι απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση. Σημειώνεται επίσης πως παρά το προφανές πλήγμα που σημαίνει για την Εισαγγελία Διαφθοράς και τις ανοιχτές υποθέσεις που έχει μία τέτοια εξέλιξη, τα ίδια δημοσιεύματα υποστηρίζουν πως η εν λόγω εξέλιξη «θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση φαινομένων διαφθοράς και οικονομικής εγκληματικότητας».

Τέλος, αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως λιγότερο από έναν μήνα μετά τη διάρρηξη στο σπίτι της εισαγγελέως Διαφθοράς και νέο αίτημά της για αστυνομική φύλαξη της οικίας της, η ΕΛ.ΑΣ. αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημά της, με πρόφαση την αδυναμία της υπηρεσίας για παροχή φρουρού στο σπίτι της.

Έτσι λειτουργεί μόνο ένα καθεστώς

Το σκάνδαλο Novartis εκδηλώθηκε κατά το χρονικό διάστημα που κυβερνούσαν τη χώρα η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, είτε χωριστά είτε μαζί. Τα δύο αυτά κόμματα αναγνώρισαν την ύπαρξη του σκανδάλου, αλλά αρνήθηκαν την εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε αυτό, γράφει στο κύριο σχόλιό της η ΕΦ.ΣΥΝ.

Δέχτηκαν ότι ήταν ένα σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκονταν μόνο γιατροί, άντε και κάποιοι παράγοντες της κρατικής διοίκησης. Οτιδήποτε ξεπερνούσε αυτό το πλαίσιο ήταν σκευωρία σε βάρος τους, έλεγαν, την οποία εξύφαναν και εκτέλεσαν οι πολιτικοί αντίπαλοί τους.

Η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ στράφηκαν εναντίον της κοινής λογικής σύμφωνα με την οποία σκάνδαλα τέτοιου μεγέθους είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν χωρίς τη συμμετοχή της πολιτικής εξουσίας. Πολύ περισσότερο με την πολιτική εξουσία να βρίσκεται απέναντι.

Με αυτή την έννοια, αν αυτά τα δύο κόμματα επιθυμούσαν την αναζήτηση της αλήθειας -ακόμα κι αν δεν υπήρχε το παραμικρό στοιχείο- θα έπρεπε να απαιτούν να στραφεί η διερεύνηση του σκανδάλου σε πολιτικά πρόσωπα και ειδικά σε εκείνα που στις κρίσιμες περιόδους είχαν ευθύνη πολιτικού προϊσταμένου στο ζήτημα της φαρμακευτικής δαπάνης. Δηλαδή στους αρμόδιους υπουργούς Υγείας.

Στοιχεία υπήρχαν και υπάρχουν μέσα από μαρτυρικές καταθέσεις και από όσα έφτασαν στη χώρα μας μέσω της δικαστικής συνδρομής των Ηνωμένων Πολιτειών. Από τη στιγμή που υπήρχαν και υπάρχουν, έπρεπε και πρέπει να διερευνηθούν ώς το τέλος. Αυτό ήταν και παραμένει μονόδρομος.

Το ευτύχημα είναι ότι υπήρξαν και δικαστικοί λειτουργοί οι οποίοι θέλησαν να οδηγήσουν την έρευνα ώς το τέλος. Μια τέτοια λειτουργός είναι η Ελένη Τουλουπάκη. Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ουδέποτε είδαν με καλό μάτι τη συγκεκριμένη δικαστική λειτουργό. Και έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους ώστε να της αφαιρεθεί ο φάκελος της υπόθεσης.

Η ανάδειξη της Ν.Δ. στην κυβέρνηση άνοιξε τον δρόμο ώστε αυτή η ομολογημένη πρόθεση του παλιού δικομματισμού να μπορεί πλέον να πραγματοποιηθεί. Οπως έγινε γνωστό, η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς θα συγχωνευτεί με την Οικονομική Εισαγγελία.

Επικεφαλής της νέας υπηρεσίας θα τοποθετηθεί άλλο πρόσωπο και η δικογραφία του σκανδάλου Novartis θα φύγει από τα χέρια της κ. Τουλουπάκη. Ωραίο τέχνασμα για να κουκουλωθεί το σκάνδαλο. Ετσι όμως λειτουργεί μόνο ένα… καθεστώς.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί