Έβαλαν κάμερες στις εισόδους του χώρου στο λόφο Καστελίου

Λαμαρίνες και συρματόπλεγμα στις πόρτες

Σε μια σοβαρή καταγγελία προέβη η δημοτική παράταξη του δήμου Χανίων, “Πρωτοβουλία πολιτών, πρώτα ο άνθρωπος”, σε σχέση με τα πρόσφατα γεγονότα στα κτίρια του Πολυτεχνείου στο λόφο Καστέλι.

Όπως παρατήρησαν, έχουν τοποθετηθεί κάμερες στις εισόδους του χώρου στο λόφο Καστέλι, καταγράφοντας όποιον κυκλοφορεί στην περιοχή, με οτι αυτό συνεπάγεται στην ελευθερία και τα προσωπικά δεδομένα.

Αναλυτικά:

«Αξιοποίηση με απόλυτο σεβασμό στην ιστορικότητα των κτιρίων και με ελεύθερη πρόσβαση όλων ανεξαιρέτως των επισκεπτών» δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός κ. Διγαλάκης ότι επιφυλάσσει για τα ιστορικά κτίρια στο λόφο Καστέλι. Ταυτόχρονα, η βουλευτής Χανίων Ντόρα Μπακογιάνη, στο ίδιο πνεύμα, δηλώνει ότι «η πρόσβαση των Χανιωτών στην περιοχή, μια πρόσβαση η οποία είναι απαραίτητη γιατί είναι η ωραιότερη θέα των Χανίων, θα είναι ελεύθερη. θα υπάρχει απολύτως ο σεβασμός στην ιστορία του κτιρίου και στην αξία του».

Για του λόγου το αληθές, από προχθές ήδη, κάμερες τοποθετήθηκαν σε δύο δρόμους της παλιάς πόλης των Χανίων που οδηγούν στα ιστορικά κτίρια, προφανώς για να ελέγχουν την… ελευθερία της πρόσβασης. Η μία καταγράφει ποιος βαδίζει στην οδό Αγίου Μάρκου και η άλλη ποιος ανεβοκατεβαίνει την πέτρινη σκάλα που συνδέει το μνημείο με την οδό Αφεντούλιεφ. Ακλόνητα στοιχεία που αποδεικνύουν στην πράξη τι εννοούν όταν λένε ελευθερία οι δύο τοπικοί βουλευτές. Αλλά και με ποιο τρόπο σκοπεύουν να βαδίσουν στο μέλλον που επιφυλάσσουν για τον τόπο μας οι θιασώτες του δόγματος όλα πουλιούνται και όλα αγοράζονται και της μεταπρατικής τουριστικής μονοκαλλιέργειας.»  

Αγκαθωτό συρματόπλεγμα και λαμαρίνες

Με λαμαρίνες στις πόρτες και συρματόπλεγμα – αγκαθωτό σύρμα, όμοιο με αυτό που βλέπαμε στις ταινίες όπως η Λίστα του Σίντλερ, – όσοι την έχουν δει καταλαβαίνουν τι εννοούμε- έχει καταστεί πλέον απαγορευτική η είσοδος στους χώρους αλλά στα ίδια τα κτίρια της Μεραρχίας του Πολυτεχνείου Κρήτης στο λόφο Καστέλι.

Όπως μπορεί να δει κανείς, στις φωτογραφίες του zarpanews.gr μετά την αστυνομική επέμβαση και την εκκένωση του χώρου, προφανώς οι ιδιοκτήτες, στην προσπάθεια τους να μην είναι εφικτή η πρόσβαση, και πέρα προφανώς από την αστυνομική παρουσία που εξακολουθεί και υφίσταται τοποθέτησαν λαμαρίνες και αγκαθωτό σύρμα εκτός βέβαια από τις κάμερες στις δύο εισόδους των κτιρίων και του περιβάλλοντα χώρου.

Η σημερινή κατάσταση, έτσι όπως έχει πλέον διαμορφωθεί μετά και από την επέμβαση της Αστυνομίας, ίσως είναι και μια εικόνα από το κοντινό μέλλον, αν βέβαια η Χανιώτικη κοινωνία το ανεχθεί, στην περίπτωση βέβαια που γίνει πραγματικότητα η πρόθεση του Πολυτεχνείου Κρήτης, και το «όραμα» του υφυπουργού Παιδείας και πρώην Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Βασίλη Διγαλάκη, για την μετατροπή σε ξενοδοχείο των ιστορικών κτιρίων του ιδρύματος.

Zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί