Κρήτη: Ο δείκτης επικινδυνότητας για πυρκαγιά στο 4 και κάποιοι έκαψαν φυτικά υπολείμματα

Δύο πρόστιμα των 600 ευρώ

Τι κι αν για μια ακόμη μέρα το Λασίθι βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής με το δείκτη επικινδυνότητας για πυρκαγιάς να βρίσκεται στο 4, και τα μποφόρ να πνέουν από χθες με μεγάλη ένταση; Κάποιοι όπως φαίνεται δεν ενδιαφέρονται για τίποτα, και έτσι σήμερα αποφάσισαν να κάψουν κάποια φυτικά υπολείμματα σε περιοχές της Ιεράπετρας…

Πράξεις πάντως που δεν πέρασαν απαρατήρητες και όπως λέει στο Ράδιο Λασίθι ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας, Μανώλης Ροβυθάκης, το πρωί βεβαιώθηκαν ακόμα δύο τσουχτερά πρόστιμα των 600 ευρώ για κάθε μια από τις δύο περιπτώσεις που εντοπίστηκαν.

Μια πρακτική επιβολής προστίμων που από φέτος έχει συστηματοποιηθεί από την υπηρεσία της Ιεράπετρας και συνολικά από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου ως και σήμερα έχουν βεβαιωθεί πρόστιμα ύψους μεγαλύτερου των 5.000 ευρώ στην Ιεράπετρα. Κάτι που όπως τόνισε ο κ. Ροβυθάκης δεν είναι καθόλου ευχάριστο για κανένα πυροσβέστη που αναγκάζεται να έρθει σε πολύ δύσκολη θέση, ιδιαίτερα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, είναι όμως κάτι το οποίο είναι υποχρεωμένοι να κάνουν για την ασφάλεια όλης της περιοχής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί