Από τον γάμο στο… τμήμα: Μελλόνυμφοι συνελήφθησαν, λόγω κορονοϊού, την ώρα της τελετής

Πριν καν προλάβουν να πουν το «ναι», βρέθηκαν στο αστυνομικό τμήμα: Οι μελλόνυμφοι, οι καλεσμένοι και ο πάστορας συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της τέλεσης ενός γάμου στο Περού για λόγους παραβίασης των μέτρων περιορισμού κατά του κορονοϊού.

Η γαμήλια τελετή έγινε σε μια Πεντηκοστιανή εκκλησία στην πόλη Χουανκάγιο, στο κεντρικό Περού, όπου, όπως και η υπόλοιπη χώρα, υπόκειται σε αυστηρά μέτρα περιορισμών κατά της επιδημίας Covid-19.

«Γιόρταζαν έναν γάμο, που απαγορεύεται εντελώς, όπως κάθε συνάθροιση ανθρώπων», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο διοικητής της αστυνομίας Χοσέ Γκαρθία. «Προσπαθούμε να αποτρέψουμε την εξάπλωση αυτού του ιού, αλλά οι άνθρωποι δεν μας καταλαβαίνουν», είπε απηυδισμένος, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Republica, οι αστυνομικοί εισέβαλαν στην εκκλησία ακριβώς τη στιγμή της ιεροτελεστίας που ο πάστορας ρωτούσε το ζευγάρι αν δέχεται ο ένας τον άλλον.

Η τελετή διακόπηκε και το ζευγάρι, ο ιερέας και οι 12 καλεσμένοι μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα. Αφέθηκαν όλοι τους ελεύθεροι μετά από αρκετές ώρες κράτησης, χωρίς να πληρώσουν το πρόστιμο των 110 δολαρίων που προβλεπόταν για τον καθένα.

Με 29.687 θανάτους και περισσότερα από 683.000 κρούσματα που έχουν καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας, το Περού είναι η τρίτη χώρα της Λατινικής Αμερικής που έχει πληγεί σφοδρότερα από τον κορονοϊό, πίσω από τη Βραζιλία και το Μεξικό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί