Ο γιαλαντζί «υπερπατριώτης» Βορίδης δεν έχει διαπιστώσει παραβίαση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από την Τουρκία (Βίντεο)

Ενώ έλεγε «κυβέρνηση εθνικής μειοδοσίας» τον ΣΥΡΙΖΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών χειροκροτούμενος από τον κ. Μητσοτάκη, δήλωσε σήμερα ευθαρσώς πως το Oruc Reis δεν παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και ότι “πλέει σε διεθνή ύδατα”

Βρισκόμενος σήμερα το πρωί στο τηλεοπτικό πλατό του ΣΚΑΙ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, υποστήριξε πως δεν υπάρχει παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων από την Τουρκία όσο τα πλοία της γείτονος χώρας πλέουν στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Άμεση ήταν επίσης η απάντηση της Έφης Αχτσιόγλου που συμμετείχε την ίδια ώρα στο πάνελ των ομιλητών.

Παραβίαση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων δεν έχουμε διαπιστώσει, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, αναφορικά με τις έρευνες του τουρκικού «Ορούτς Ρέις» στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο ίδιος πρόσθεσε μάλιστα ότι το τουρκικό ερευνητικό μαζί με τον τουρκικό στόλο «δηλώνει ότι θα παραβιάσει κυριαρχικά δικαιώματα» της Ελλάδας, αλλά δεν τα παραβιάζει.

Τέλος, ο ίδιος σημείωσε ότι «προκλητικές ενέργειες δεν έχουμε διαπιστώσει», εξαιρουμένου βέβαια ότι το «Ορούτς Ρέις» βρίσκεται στην Αν. Μεσόγειο εδώ και ένα μήνα.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο γιαλαντζί «υπερπατριώτης» κ. Βορίδης…

«Την ώρα που η Τουρκία εδώ και σχεδόν έναν μήνα παραβιάζει κατάφωρα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, με το “Oruc Reis” να κάνει έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και ολοένα και πιο κοντά στο Καστελόριζο, ο γιαλαντζί «υπερπατριώτης» κ. Βορίδης, που έλεγε «κυβέρνηση εθνικής μειοδοσίας» τον ΣΥΡΙΖΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών χειροκροτούμενος από τον κ. Μητσοτάκη, δήλωσε σήμερα ευθαρσώς πως το Oruc Reis δεν παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και ότι “πλέει σε διεθνή ύδατα”» τονίζει το γραφείο Τύποου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «περιμένουμε από κάποιον στην κυβέρνηση να εξηγήσει στον ελληνικό λαό, πώς γίνεται η Τουρκία να μην πραγματοποιεί παράνομες ενέργειες και συγχρόνως η Ελλάδα να ζητά –έστω και με τεράστια καθυστέρηση 8 μηνών– την επιβολή κυρώσεων. Οι αντιφάσεις αυτές όχι μόνο δεν πείθουν κανέναν, αλλά εκθέτουν  τη χώρα αποδυναμώνοντας συστηματικά τα επιχειρήματά της στην ΕΕ για τις κυρώσεις».

«Ακόμα και σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη συνεχίζει να βυθίζεται στα ψέματα, στις αντιφάσεις της και στην φτηνή επικοινωνιακή διαχείριση».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί