Μ. Καρχιμάκης: Μετά από 7 μήνες πανδημίας θυμήθηκαν να πάρουν μέτρα

Δήλωση του στελέχους του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλη Καρχιμάκη, για τα μέτρα στις δομές ηλικιωμένων σε όλη την Ελλάδα:

Με την πρωτοεμφάνιση της πανδημίας του κορωναιού,σε παγκόσμιο επίπεδο ,διαπιστώθηκε ότι οι πιό ευπαθείς ομάδες όλων ήταν οι ηλικιωμένοι.

Για την προστασία αυτών κυρίως των ομάδων ,κλειστήκαμε όλοι σπίτια μας και παρέλυσαν τα πάντα με τις γνωστές ανυπολόγιστες και καταστροφικές συνέπειες στην οικονομία.

Επίσης στις αρχές της κρίσης της πανδημίας, διαπιστώναμε ότι οι ισχυρότεροι θύλακες μετάδοσης και θανάτων στην Ιταλία ,Ισπανία ,Βέλγιο κ.λ.π ήταν οι δομές ηλικιωμένων ,οίκοι ευγηρίας κ.λ.π.

Αφού λοιπόν διαπιστώσαμε ,τι έγινε στο εξωτερικό ,αλλά και σε κάποιες δομές στην χώρα μας ,όπου δεν τηρήθηκαν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα ,και τα μέτρα πρόληψης.

Χρειάστηκαν 7 μήνες περίπου απο την αρχή της πανδημίας ,η Κυβέρνηση να αποφασίσει ,να εφαρμόσει αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα ,στις 300 περίπου δομές ηλικιωμένων σε όλη την Ελλάδα ,ενώ εγνώριζαν.
Μετά απο 7 μήνες λοιπόν κύριοι της κυβέρνησης θυμηθήκατε τους παππούδες και τις γιαγιάδες ,όταν 7 μήνες πριν οι Ιταλία, η Ισπανία και άλλες ευρωπαικες χώρες μας έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου ,αλλά εσείς αλλού τυρβάζατε.
Αλλά πως να γινόταν ,όταν οι περισσότερες δομές ήταν ιδιωτικές και επικρατούσε μέσα απο τους στιβαγμένους ηλικιωμένους η λογική,του κέρδους και δομές πολιτικοί πελάτες ?
Δυστυχώς!!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί