Αυτοδιαχείριση στη ΒΙΠΕΗ αποφάσισαν οι επιχειρήσεις

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου, μέσω της οποίας γνωστοποιεί ότι ομόφωνα οι επιχειρήσεις προχωρούν σε μια νέα εποχή διαχείρισης των κοινόχρηστων αναγκών τους.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

Την ομόθυμη και σχεδόν ομόφωνη στάση και απόφαση των εγκατεστημένων επιχειρήσεων να προχωρήσουμε σε μια νέα εποχή διαχείρισης των κοινόχρηστων αναγκών τους, στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου,  προετοιμάζουμε με μεθοδικό και οργανωμένο τρόπο. Αυτή είναι η κατάληξη μιας εντατικής και πολύχρονης προσπάθειας του Συνδέσμου μας που εξελίχθηκε, υπό την ευθύνη και καθοδήγηση του Προέδρου κου Λευτέρη Αντωνακάκη, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων και της στρατηγικής που καταρτίστηκε, τα τελευταία χρονιά, από τον ΠΑΣΕΒΙΠΕ, την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ομοσπονδία των εγκατεστημένων επιχειρήσεων στις ΒΙΠΕ.  

Η εκκίνηση για τον παραπάνω σχεδιασμό έχει ήδη δοθεί από ετών αλλά επιβεβαιώθηκε δυναμικά και αποφασισμένα, σε πρόσφατη εκδήλωση – ημερίδα που πραγματοποιήθηκε υπό την ευθύνη του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και με αντικείμενο παρουσίαση μελέτης της ReDePlan AE για τον οδικό χάρτη μετάβασης σε μια νέα εποχή κανονισμών διαχείρισης των Επιχειρηματικών Πάρκων, με στρατηγικό προσανατολισμό την αυτοδιαχείριση.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, δόθηκε η δυνατότητα της ταχύτατης και δυναμικής εξέλιξης μιας απόφασης που ήδη είχε ληφθεί από καιρό από τον ΣΕΒΙΠΕΗ, καθώς εκτός από την ομόφωνη στάση όλων των επιχειρήσεων που παρευρέθησαν, μικρών, μεσαίων και μεγάλων, τον αποφασιστικό τόνο έδωσαν τόσο ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης όσο και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης.

Ειδικότερα, ο Περιφερειάρχης διατυπώνοντας την υποστήριξή του στη μελετητική πρόταση για αυτοδιαχείριση των επιχειρήσεων της Βιομηχανικής Περιοχής Ηρακλείου, κατά τον χαιρετισμό του, επισήμανε πως η Περιφέρεια Κρήτης θα υποστηρίξει την πρωτοβουλία, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι μονόδρομος να πάει η βιομηχανική περιοχή σε αυτοδιαχείριση προκειμένου να υπάρξει μείωση του κόστους αλλά και αξιοποίηση πόρων από τα χρηματοδοτικά προγράμματα που θα υπάρξουν τα επόμενα χρόνια».

Κατά ανάλογο τρόπο, ο κ. Αλιφιεράκης, παρακολουθώντας τη γραμμή που έχει χαράξει η ΚΕΕ και με τη δική του συμμετοχή ως μέλος της Διοικητικής Επιτροπής, για την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στα Πάρκα, τόνισε τη βούληση και θέση της Διοίκησης του Επιμελητηρίου, η ΒΙΠΕ Ηρακλείου να είναι ένα ζωντανό κύτταρο επιχειρηματικότητας και όχι μια νεκρή ζώνη με ένα απέραντο parking φορτηγών. «Να μετατραπεί σε μια δομή που παράγει πλούτο και αλληλεπιδρά με την αστική ζώνη και τις πύλες εισόδου του Νομού, μέσα σε ένα πλέγμα συνδυασμένων μεταφορών, εξασφαλίζοντας παράλληλα θέσεις εργασίας και βιώσιμη ανάπτυξη.»

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΕΗ, κος Αντωνακάκης αξιοποιώντας πλέον την σπουδαία πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου και τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης σ’ αυτήν (την πρωτοβουλία), βρίσκεται στη διαδικασία ανάληψης όλων των αναγκαίων πρωτοβουλιών, για την υποβολή αιτήματος αναψηλάφησης του Κανονισμού Λειτουργίας προς τη ΓΓΒ, έχοντας πλέον τη δύναμη που του δίνει η συντριπτική πλειοψηφία των εγκατεστημένων επιχειρήσεων στην ΒΙΠΕ Ηρακλείου, πλειοψηφία που υπερβαίνει κατά πολύ το ποσοστό 20% που θέτει ο σχετικός νόμος. Αυτό θα είναι ένα πρώτο βασικό βήμα με προσανατολισμό την αυτοδιαχείριση, για να σταματήσει να ασκείται «η διαχείριση της ΒΙΠΕΗ από έναν φορέα, ο οποίος διοικείται από την Αθήνα, καθώς αυτό δεν διευκολύνει τη λειτουργία της», όπως ο ίδιος τόνισε στην παραπάνω ημερίδα του ΕΒΗ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί