Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που απείλησε κατοικημένη περιοχή και θερμοκήπια στην Κρήτη

Δύσκολο το Κυριακάτικο απόγευμα για όλους.

Πυροσβέστες, Δημοτική Αρχή, Δημότες και αγρότες της περιοχής του Κόκκινου Πύργου.

Μια φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή του Δέλτα, κόντεψε να φτάσει στη θάλασσα για να σβήσει.

Και τούτο γιατί η δύναμη του ανέμου ήταν μεγάλη, οι δρόμοι στενοί, περιουσίες περιφραγμένες και μια προσπάθεια που είχε τεράστιες δυσκολίες.

Δείτε: Κρήτη: Μεγάλη φωτιά απειλεί σπίτια και θερμοκήπια (Φωτογραφίες)

Τελικά η συντονισμένη προσπάθεια όλων (Πυροσβεστικής, Δήμου και Δημοτών) απέτρεψε τα χειρότερα.

Η φωτιά αυτή την ώρα (7:00 μ.μ.) έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, έχοντας προξενίσει ζημιές σε θερμοκήπια, ενώ τα σπίτια που υπήρχαν διάσπαρτα στην περιοχή δεν έπαθαν ζημιές.

Ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο χώρο της φωτιάς, μαζί με τους Αντιδημάρχους Τυμπακίου κ. Γιάννη Φασομυτάκη, Πολιτικής Προστασίας κ. Αντώνη Κωνσταντουλάκη, ευχαριστεί την Πυροσβεστική Υπηρεσία για τη συμβολή της στην κατάσβεση της φωτιάς. Ευχαριστεί επίσης τους Δημότες που βοήθησαν, τους ιδιώτες που διέθεσαν μηχανήματα και τους Δημοτικούς υπαλλήλους που συνέδραμαν στον αγώνα για να μην πάρει η φωτιά μεγάλες διαστάσεις…

Να σημειώσουμε ότι για την κατάσβεση της φωτιάς επεχείρησαν 7 Πυροσβεστικά οχήματα  με 24 Πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνέδραμαν τα Πυροσβεστικά του Δήμου Φαιστού, ιδιωτικά και δημοτικά μηχανήματα και υδροφόρες.

e-mesara

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί