Στο Κολυμβητήριο Ακρωτηρίου οι μετανάστες που διασώθηκαν στην Παλαιόχωρα

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Κυριακής έφτασαν στο κλειστό Κολυμβητήριο Ακρωτηρίου στα Χανιά, οι μετανάστες που διασώθηκαν μετά από περιπετειώδη τρόπο, το απόγευμα στην Παλαιόχωρα.

Δείτε: Κρήτη: Κινητοποίηση για σκάφος με δεκάδες μετανάστες- Κατευθύνθηκε σε λιμάνι (φωτο)

Στις κλειστές εγκαταστάσεις, ιδιοκτησίας του Πολυτεχνείου Κρήτης, φιλοξενούνται συνολικά 70 πρόσφυγες και μετανάστες από το Κουρδιστάν και το Ιράκ, ανάμεσά τους και 11 ανήλικα παιδιά διάφορων ηλικιών, ακόμα και μωρά.

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, είπε ότι ο Δήμος έλαβε από την αρχή την ευθύνη για την ασφαλή φιλοξενία των ανθρώπων αυτών και μέσα σε λίγες ώρες κατάφερε να φτιάξει τον κλειστό χώρο σε κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης.

Μάλιστα τόνισε, πως μετά από επικοινωνία με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και την αρμόδια Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, υπάρχει η διαβεβαίωση πως με το πέρας των 14 ημερών, οι φιλοξενούμενοι θα αποχωρήσουν από τα Χανιά, είτε προς ένα οργανωμένο κέντρο, είτε με τις διαδικασίες απέλασης από τη χώρα.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, ανέφερε πως οι υπηρεσίες έχουν εξασφαλίσει τα απαραίτητα μέτρα ατομικής καθαριότητας, κρεβάτια και κλινοσκεπάσματα, αλλά και πολλαπλά γεύματα μέσα στη μέρα, ώστε οι μετανάστες να φιλοξενηθούν σε αξιοπρεπείς συνθήκες.

Από τη μεριά του ο αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομίας, Γιάννης Νικηφοράκης, είπε ότι στο σημείο έχουν μεταφερθεί χημικές τουαλέτες, υπάρχει παροχή σε νερό και ρεύμα, ενώ ο χώρος θα καθαρίζεται καθημερινά.

Στο σημείο βρέθηκε και ο γιατρός από το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Χανίων, Μανώλης Φραγκάκης, ο οποίος είπε ότι οι μετανάστες είναι καταβεβλημένοι από το ταξίδι και την ταλαιπωρία που υπέστησαν, αλλά σε γενικές γραμμές η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανυσηχία.

Ο Στέφανος Μαλαδάκης είπε ότι από την πρώτη στιγμή και ο Ερυθρός Σταυρός ήταν παρόν για να παράσχει τις υπηρεσίες του με πρώτες βοήθειες και συνδρομή στους ανθρώπους αυτούς, ενώ ο Στέφανος Ντουκάκης, είπε ότι θα γίνει σε όλους τεστ κορονοϊού το πρωί της Δευτέρας, ενώ για την ώρα κανείς δεν έχει εμφανίσει ιδιαίτερα συμπτώματα και είναι απύρετοι.

Ο χώρος θα φυλάσσεται σε καθημερινή 24ωρη βάση από άνδρες των σωμάτων ασφαλείας, ενώ υπάρχουν σκέψεις για την παροχή ιδιαίτερης φροντίδας από τα τμήματα Κοινωνικής Πολιτικής για τα μικρά παιδιά που θα παραμείνουν στον χώρο.

zarpanews

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί