“Έφυγε” ο δημοσιογράφος Χρίστος Χαραλαμπόπουλος

Ο Χρίστος Χαραλαμπόπουλος δεν είναι πλεον ανάμεσά μας. Η ελληνική δημοσιογραφία πενθεί εδώ και λίγες ώρες για την απώλεια ενός εκ των πλέον αξιόλογων, δημοφιλών και πολύ αγαπητών ανθρώπων της, με τον εκλιπόντα να φεύγει από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών (γεννημένος στις 7 Φεβρουαρίου 1962).

Με πολύ σπουδαία διαδρομή στη δημοσιογραφία αλλά και με σπουδαίο συγγραφικό έργο, ο Χρίστος Χαραλαμπόπουλος αφήνει πίσω του μόνο φίλους, καθώς πέρα από εξαιρετικός στη δουλειά του έχοντας ένα ένα πολύ υψηλό μορφωτικό επίπεδο, ήταν και πολύ προσιτός αλλά και άνθρωπος με εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ.

Έφυγε νωρίς καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, ενώ το τελευταίο διάστημα παρουσιάστηκαν επιπλοκές στην κατάστασή του, η οποία επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να μην καταφέρνει να κερδίσει μία ακόμα από τις πολλές μάχες που έδωσε στη ζωή του.

Το πόσο γενναία μάλιστα έδινε τις μάχες του μπορεί εύκολα να το διαπιστώσει κανείς αν ανατρέξει στο κείμενο που είχε γράψει και το οποίο είχε φιλοξενηθεί στις 20 Αυγούστου 2019 στο Sport24.gr, όπου έγραψε για το σπουδαίο μήνυμα πίστης και δύναμης του Ντέιβιντ Μπλατ στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ανάλογα αυτοάνοσα νοσήματα.

Όσον αφορά στην άρτια δημοσιογραφική του κατάρτιση, αυτή την έδειξε και στο πλαίσιο έρευνας του Sport24.gr που αφορούσε το σοβαρό ζήτημα της γηπεδικής και εξωγηπεδικής βίας αλλά και του σεξισμού στους αθλητικούς χώρους, με τον Χρίστο Χαραλαμπόπουλο να είναι μεταξύ των σπουδαίων προσωπικοτήτων που κατέθεσαν την άποψή τους για ένα από τεράστιο ζήτημα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός αθλητισμός.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
Ο Χρίστος Χαραλαμπόπουλος γεννήθηκε στον Πειραιά, σπούδασε Θεολογία και Δημοσιογραφία, ενώ ακολούθησε μια αξιοζήλευτη και πολυεπίπεδη καριέρα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Εργάστηκε σε πλήθος περιοδικών και εφημερίδων, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και την κρατική τηλεόραση, ενώ διετέλεσε ανταποκριτής στο Στρασβούργο και τις Βρυξέλλες και υπήρξε εξωτερικός συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα.

Παράλληλα από τη καριέρα του στη δημοσιογραφία, είχε παρουσιάσει και πλούσιο συγγραφικό έργο, με μεταφράσεις αλλά και δικές του συλλογές διηγημάτων. Δίδαξε επίσης σε σχολές δημοσιογραφίας.

sport24.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί