Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στα δάση του Ρεθύμνου

«Στο κόκκινο» ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Απαγορεύεται η κυκλοφορία σε πολίτες επισκέπτες, οχήματα και μηχανήματα στις δασικές περιοχές του Ρεθύμνου λόγω του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, σύμφωνα με το δελτίο πρόβλεψης κινδύνου που ισχύει, ορίζοντας την επικινδυνότητα πολύ υψηλή με βαθμό 4.

Πρόκειται για τα δάση «Δήμος Ρεθύμνης: Περιαστικά δάση Ευλιγιά, Προφ. Ηλία και Αγίου Ιωάννη, περιοχή αναδάσωσης Αρκαδίου, Δήμος Αγίου Βασιλείου: Περιαστικά Δάση Κισσού, Αγκουσελιανών και Αγ.Ιωάννου, καθώς και στην περιοχή Πρέβελη, που περιλαμβάνει την λίμνη Πρέβελη (εκτός του αμμώδους τμήματος της παραλίας) καθώς και τις αναδασωτέες εκτάσεις δυτικά της λίμνης, Δήμος Μυλοποτάμου: φαράγγι Μαργαριτών». Από την πολιτική προστασία της αντιπεριφέρειας καλούνται όλοι οι πολίτες να είναι επίσης ιδιαίτερα προσεκτικοί στις καθημερινές τους δραστηριότητες, καθώς η προστασία της ζωής και των περιουσιών μας, αλλά και του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων, όπως επισημαίνουν οι αρμόδιοι.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή επισημαίνει παράλληλα ότι όλοι οφείλουν να ακολουθούν τις οδηγίες προστασίας έναντι των δασικών πυρκαγιών, όπως αυτές βρίσκονται στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, www.civilprotection.gr.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί