Αναβολή στο άνοιγμα των σχολείων στην Κύπρο

Κατά μία εβδομάδα

Δύο μέρες πριν την επιστροφή των μαθητών της Κύπρου στα σχολεία, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε αργά την Παρασκευή αναβολή κατά μία εβδομάδα. Επικαλέστηκε τις συνθήκες καύσωνα που επικρατούν, ενώ όλη αυτή τη βδομάδα οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στο ενδεχόμενο ανετοιμότητας των σχολείων.

Χωρίς όμως να γίνεται καμία αναφορά σε αυτό, ανακοινώθηκε ότι η επιστροφή των μαθητών στα σχολικά θρανία θα γίνει τελικά τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, όπως αναφέρει ο Φιλελεύθερος της Κύπρου, εδώ και αρκετές μέρες οι εκπαιδευτικοί φωνάζουν για ανετοιμότητα της πλειονότητας των σχολικών μονάδων, για ανεφάρμοστα στην πράξη υγειονομικά πρωτόκολλα και για μη έγκαιρους σχεδιασμούς από το αρμόδιο υπουργείο.

Η μόνη αναφορά που έγινε στην κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία ήταν από τον υπουργό Παιδείας, λίγες ώρες πριν τη λήψη της απόφασης για αναβολή. Ο Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «τα σχολεία δεν είναι όλα πλήρως έτοιμα τώρα, αλλά θα είναι έτοιμα την Κυριακή τη νύχτα».

Η χθεσινή μέρα ήταν έντονη σε παρασκήνιο και συσκέψεις με αντικείμενο συζήτησης την αναβολή έναρξης της σχολικής χρονιάς. Συγκεκριμένα, η αρχή έγινε το πρωί με επιστολή της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης προς τον Πρόδρομο Προδρόμου. Οι γονείς εστίαζαν στην ανάγκη αναβολής της έναρξης λειτουργίας των σχολείων λόγω των συνθηκών καύσωνα που επικρατούν. Το γεγονός ότι οι μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης υποχρεούνται βάσει πρωτοκόλλου να φοράνε μάσκα εντός αίθουσας σε συνδυασμό με τις μη κλιματιζόμενες τάξεις, χρησιμοποιήθηκε από τους οργανωμένους γονείς ως ένα βασικό στοιχείο για την αναβολή.

Αφού ακολούθησαν συσκέψεις του υπουργού Παιδείας με τους υπουργούς Εργασίας και Υγείας, καθώς και με τρεις πρώην ομολόγους του, η τελική απόφαση λήφθηκε σε συνάντηση με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και τους οργανωμένους γονείς. Φορείς, οι οποίοι καλούν το υπουργείο να αξιοποιήσει τις επόμενες μέρες για την πλήρη ετοιμασία των σχολείων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί