Στην πρώτη θέση ανάμεσα στα Ελληνικά Πανεπιστήμια το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Στην 120ή θέση παγκοσμίως στο δείκτη της απήχησης της έρευνας

Στις 2 Σεπτεμβρίου 2020 ο διεθνής οργανισμός κατάταξης Πανεπιστημίων Times Higher Education (THE) ανακοίνωσε τα αποτελέσματα κατάταξης σύμφωνα με τα οποία το  Πανεπιστήμιο Κρήτης καταλαμβάνει και πάλι την πρώτη θέση ανάμεσα στα 10 Ελληνικά Πανεπιστήμια που συμμετέχουν και  συγχρόνως διατηρεί την 351η-400η θέση παγκοσμίως. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διατήρηση της θέσης του Πανεπιστημίου Κρήτης στη διεθνή κατάταξη είναι σημαντική καθώς φέτος συμμετείχαν 1.527 Πανεπιστήμια έναντι 1.396 πέρυσι. 

Ο THE, από τους πιο έγκυρους διεθνείς οργανισμούς κατάταξης, δραστηριοποιείται εδώ και 17 χρόνια επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα σημαντικότερα ερευνητικά Πανεπιστήμια από τα περισσότερα από 20.000 Πανεπιστήμια που 

λειτουργούν διεθνώς.  Ο THE χρησιμοποιεί 13 δείκτες για την ποσοτικοποίηση της επίδοσης ενός Πανεπιστημίου στην έρευνα, τη διδασκαλία, τη μεταφορά τεχνογνωσίας και τη διεθνή του απήχηση. 

Σε ότι αφορά την αποτίμηση της έρευνας, το Πανεπιστήμιο Κρήτης βρέθηκε φέτος στην 120ή θέση παγκοσμίως με βάση τον δείκτη των αναφορών στο δημοσιευμένο έργο του επιστημονικού του δυναμικού, γεγονός που αποτυπώνει το υψηλής ποιότητας και διεθνούς απήχησης ερευνητικό έργο του Πανεπιστημίου, παρά την αύξηση των συμμετεχόντων πανεπιστημίων από την Ν.Α. Ασία και κυρίως την Κίνα.

Τα αποτελέσματα της κατάταξης πιστώνονται στη συνεχή προσπάθεια  της Πανεπιστημιακής Κοινότητας να διατηρήσει την παράδοση της ποιότητας παρά τον αυξανόμενο ανταγωνισμό και τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια.

Περισσότερες πληροφορίες: THE World University Rankings  & #THEUniRankings

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί