Σε λίστα «καραντίνας» η Κρήτη για την Ουαλία

Οι Ουαλοί εάν ταξιδέψουν σε Κρήτη, Ζάκυνθο, Μύκονο, Λέσβο, Πάρο και Αντίπαρο θα τεθούν σε καθεστώς καραντίνας επιστρέφοντας στην χώρα τους

Οι Ουαλοί εάν ταξιδέψουν σε Κρήτη, Ζάκυνθο, Μύκονο, Λέσβο, Πάρο και Αντίπαρο θα τεθούν σε καθεστώς καραντίνας επιστρέφοντας στην χώρα τους.

Πέρα από αυτά τα έξι ελληνικά νησιά, οι επιβάτες των οποίων θα πρέπει να απομονωθούν για 14 ημέρες, αρχής γενομένης της σημερινής Παρασκευής 4 Σεπτεμβρίου από τις 4:00 το πρωί, η Ουαλία συμπεριλαμβάνει στη λίστα των «κόκκινων» προορισμών και την Πορτογαλία.

Η Πορτογαλία θα προστεθεί επίσης στη λίστα καραντίνας της Σκωτίας από το Σάββατο, αλλά οι συμβουλές για ταξιδιώτες στην Αγγλία, που εκδόθηκαν από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και στη Βόρεια Ιρλανδία παραμένουν αμετάβλητες.

Η Πορτογαλία αφαιρέθηκε από τους κανόνες καραντίνας πριν από λιγότερο δύο εβδομάδες. Τα πορτογαλικά νησιά των Αζορών και της Μαδέρας δεν συμπεριλήφθηκαν στην ανακοίνωση της Πέμπτης.

Τέλος, τα άτομα που επιστρέφουν από το Γιβραλτάρ και τη Γαλλική Πολυνησία θα πρέπει επίσης να απομονωθούν.

Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η Ουαλική κυβέρνηση έχει θέσει διαφορετικούς κανόνες καραντίνας από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο υπουργός Υγείας της Ουαλίας, Vaughan Gething, δήλωσε ότι ενεργεί με γνώμονα τη δημόσια υγεία και η απόφαση ακολουθεί την καταγραφή ορισμένων κρουσμάτων κορονοϊού στην χώρα του, που συνδέονται με πτήσεις από Ζάκυνθο αλλά και αύξηση των κρουσμάτων από τουρίστες προερχόμενους από την Πορτογαλία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί