Νεκρός από αστυνομικά πυρά που φέρεται να σκότωσε ακροδεξιό υποστηρικτή του Τραμπ

Κατηγορείται ότι σκότωσε ακροδεξιό – μέλος της Patriot Prayer το Σάββατο στο Πόρτλαντ

Νεκρός από αστυνομικά πυρά έπεσε χθες το βράδυ κατά τη σύλληψή του ο 48χρονος Μάικλ Ρέινολ,στο Λέισι, του Νοτιοδυτικού Σιάτλ, ο οποίος φέρεται να σκότωσε υποστηρικτή του Ντ.τραμπ και μέλος της ακροδεξιάς ομάδας Patriot Prayer στο Πόρτλαντ το Σαββατοκύριακο.

Ο Ρέινολ ήταν ο βασικός ύποπτος για τον φόνο του 39χρονου ακροδεξιού Άαρον ‘Τζέι’ Ντάνιελσον, που πυροβολήθηκε το Σάββατο το βράδυ όταν υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια μηχανκίτης πορείας από το κέντρο του Πόρτλαντ, συνεπλάκησαν με διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν κατά των φυλετικών διακρίσεων και της αστυνομικής βίας.

Ομοσπονδιακοί πράκτορες του FBI εντόπισαν τον Ρέινολ χθες, μετά την έκδοση εντάλματος εναντίον του και κατά τη σύλληψή του ο 48χρονος δέχθηκε πυροβολισμούς από τους πράκτορες του FBI.

Σύμφωνα με το FBI, ο Ρέινολ τράβηξε όπλο.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο αφού ο Τραμπ ζήτησε μέσω ανάρτησής του στο Twitter από την αστυνομία του Πόρτλαντ να συλλάβει «τον εν ψυχρώ δολοφόνο του Άαρον ‘Τζέι’ Ντάνιελσον».

«Κάντε τη δουλειά σας και κάντε την γρήγορα. Όλοι ξέρουν ποιος είναι αυτός ο αλήτης. Δεν μου προκαλεί έκπληξη που το Πόρτλαντ πάει κατά διαβόλου!», σημείωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Την Πέμπτη, σε συνέντευξή του στο Vice, ο Ρέινολ δήλωσε ότι το Σάββατο έδρασε ευρισκόμενος σε αυτοάμυνα, καθώς πίστεψε ότι ο ίδιος και ένας φίλος του κινδύνευαν να δεχθούν επίθεση με μαχαίρι.

«Δεν είχα επιλογή. Δηλαδή είχα. Θα μπορούσα να έχω κάτσει εκεί και να τους παρακολουθώ να σκοτώνουν έναν έγχρωμο φίλο μου. Αλλά δεν θα το έκανα αυτό», τόνισε.

Ο Μάικλ Ρέινολ, ο οποίος δήλωνε αντιφασίστας, συμμετείχε ενεργά στις διαδηλώσεις του κινήματος Black Lives Matter κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας που πραγματοποιούνται στο Πόρτλαντ εδώ και 100 ημέρες, μετά τον θάνατο κατά τη βίαιη προσαγωγή του από λευκούς αστυνομικούς του Τζορτζ Φλόιντ, στις 25 Μαΐου στη Μινεάπολη.

ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί