Δικαιώθηκε ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης που αντέδρασε σε ομοφοβική επίθεση αστυνομικών

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αθώωσε τον ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη για την κατηγορία απειλής και εξύβρισης σε βάρος αστυνομικού

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έκρινε αθώο τον ακτιβιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μέλος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας Ηλία Γκιώνη, ο οποίος ζήτησε τον λόγο απέναντι σε ομοφοβικά σχόλια που του απηύθυναν αστυνομικοί ενώ περπατούσε στα Εξάρχεια.

Οι αστυνομικοί του είχαν πεί “δες έναν άντρακλα που περνάει” και εκείνος είχε αντιδράσει λέγοντάς τους ότι αυτό αντιτίθεται στον αντιρατσιστικό νόμο. Του απέδωσαν κατηγορίες για απειλή και εξύβριση, ξεκινώντας μια περιπέτεια που οδήγησε τελικά στη δικαίωσή του.

Παρά την εισαγγελική πρόταση, που ζήτησε την ενοχή του κατηγορούμενου, ο πρόεδρος του δικαστηρίου αποφάσισε την αθώωσή του λόγω αμφιβολιών, καθώς υπήρξε κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα που αποδόμησε την κατάθεση του αστυνομικού.

Η απόφαση έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από αλληλέγγυους και ο Ηλίας Γκιώνης δήλωσε δικαιωμένος για τη δικαστική απόφαση. Η υπόθεση θα βρεθεί ξανά στο εδώλιο καθώς ο κατηγορούμενος έχει μηνύσει τους αστυνομικούς για λόγω και έργω εξύβριση, ψευδή καταμήνυση και κατάχρηση εξουσίας και με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί