Η χειρότερη επίδοση τριμήνου ιστορικά στη χώρα και μία από τις χειρότερες στην Ευρώπη και ο Μητσοτάκης πανηγυρίζει

Εθελοτυφλεί απέναντι στην τεράστια ύφεση

Τι και αν σημειώθηκε η χειρότερη επίδοση τριμήνου ιστορικά στη χώρα (ύφεση 15,2%) και μία από τις χειρότερες στην Ευρώπη, με όλους τους βασικές δείκτες να καταρρέουν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε να εθελοτυφλεί απέναντι στην τεράστια ύφεση.

Δείτε επίσης: Ύφεση – ρεκόρ κατέγραψε η ελληνική οικονομία στο δεύτερο τρίμηνο του 2020

Σύμφωνα με την Αυγή, ο πρωθυπουργός σε δήλωσή του από την Θεσσαλονίκη ανέφερε ότι το 15,2% είναι αισθητά χαμηλότερο από την ύφεση του β΄ τριμήνου σε σημαντικές ευρωπαϊκές οικονομίες και σημείωσε ότι η Ισπανία θα κλείσει με ύφεση 22%, η Γαλλία με 19% και η Ιταλία με 17,3%.

«Το λέω αυτό διότι στην αρχή της κρίσης πολλοί διεθνείς οργανισμοί επηρεασμένοι, ίσως, από την σημαντική συμμετοχή του τουρισμού στην ανάπτυξη της χώρας είχαν εκτιμήσει ότι η Ελλάδα θα είχε την μεγαλύτερη ύφεση απ’ όλες τις ευρωπαϊκές οικονομίες. Αυτό είναι κάτι το οποίο, ευτυχώς, δεν επιβεβαιώνεται. Η Ελλάδα είναι στο μέσο της Ευρωζώνης ως προς την εκτιμώμενη ύφεση του πρώτου εξαμήνου του 2020. Θα κλείσουμε με μια ύφεση της τάξης του 7,9%».

Κατά τα άλλα ο Κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση αυτή στάθηκε δίπλα στις ανάγκες των Ελλήνων εργαζομένων, στις ανάγκες των ελληνικών επιχειρήσεων με ένα πακέτο μέτρων το οποίο προσαρμοζόταν συνέχεια καθώς εξελισσόταν η πανδημία». Τέλος, ανέφερε ότι το επόμενο Σάββατο θα μιλήσει αναλυτικά «για την δεύτερη φάση αυτού του μεγάλου πακέτου στήριξης της ελληνικής κοινωνίας».

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Η χειρότερη επίδοση τριμήνου ιστορικά στη χώρα και μία από τις χειρότερες στην Ευρώπη και ο Μητσοτάκης πανηγυρίζει”

 1. AvatarAnti-logos

  Χαχαχαχα…… Όποιος πει, “..ξέραμε από πριν τι ήταν….”, την πάτησε. Μια νέα έκπληξη για όλους ήταν. Πανηγυρίζει για κάθε κακό…… Όλα έγιναν,
  “..Ε! δεν πάθαμε και τίποτα…”(!)
  Είναι η εικόνα του στίχου,
  “Πάει στις κηδείες και γελάει,
  στα γεννητούρια πάει και κλαίει,
  κι όλα ανάποδα τα λέει,
  κι όλα ανάποδα τα λέει…”
  Όποιος “θεός” να βάλει το χέρι του, γιατί από λαό, φοβάμαι πως ξεμείναμε……

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί