«Τεχνικές συζητήσεις περισσότερο, παρά διαπραγματεύσεις»: Αναδιατύπωσε εκφράσεις του για τον διάλογο Ελλάδας – Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Μετά τη χθεσινή του παρέμβαση, που ανέδειξε το διπλωματικό μπάχαλο στην ελληνική κυβέρνηση, σήμερα ο γ.γ. του ΝΑΤΟ αναδιατύπωσε ορισμένες από τις εκφράσεις του για τις επαφές Ελλάδας – Τουρκίας, λέγοντας πως «είναι τεχνικές συζητήσεις περισσότερο, παρά διαπραγματεύσεις στην υπάρχουσα διαφωνία», «δεν υπάρχει συμφωνία ακόμα, αλλά οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει».

Δείτε επίσης: Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν να ξεκινήσουν διάλογο σύμφωνα με το ΝΑΤΟ

Μητσοτάκης μετά την παρέμβαση ΝΑΤΟ: «Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις»

Τσαβούσογλου: «Η Αθήνα λέει ψέματα για το ΝΑΤΟ»

«Τεχνικές συζητήσεις» σε στρατιωτικό επίπεδο στο ΝΑΤΟ διεξάγονται, αυτή τη στιγμή, μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, επεσήμανε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσε σήμερα στις Βρυξέλλες, ενώ πρόσθεσε πως δεν υπάρχει ακόμα κάποια συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Στόχος των συζητήσεων είναι να δημιουργηθούν μηχανισμοί στρατιωτικής αποκλιμάκωσης και να μειωθούν οι κίνδυνοι συμβάντων και ατυχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο, σημείωσε ο κ. Στόλτενμπεργκ.

https://twitter.com/jensstoltenberg/status/1301831818338017282?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1301831818338017282%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fleft.gr%2Fnews%2Fdiplomatiki-anadiatyposi-apo-ton-stoltenmpergk-tehnikes-syzitiseis-perissotero-para

“Δεν έχει επιτευχθεί κάποια συμφωνία για αυτό το μηχανισμό, ακόμη”, επεσήμανε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, ενώ τόνισε πως πρόκειται για τεχνικές συζητήσεις, παρά για διαπραγματεύσεις.

“Είναι τεχνικές συζητήσεις περισσότερο, παρά διαπραγματεύσεις στην υπάρχουσα διαφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Συνεπώς, προορίζονται να συμπληρώσουν, όχι να αντικαταστήσουν τις προσπάθειες της Γερμανίας για πολιτική διαμεσολάβηση για αποκλιμάκωση”, σημείωσε.

“Όσο υπάρχουν τόσα πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο, πιστεύουμε ότι υπάρχει ανάγκη για τεχνικές συζητήσεις για το πώς να αναπτύξουμε ενισχυμένους μηχανισμούς αποφυγής της σύγκρουσης. Δεν υπάρχει συμφωνία ακόμα, αλλά οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει”, υπογράμμισε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί