Στη βουλή από τον Γ. Λογιάδη η οικονομική Ενίσχυση στους ΟΤΑ

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου με το ΜέΡΑ25, κ. Γιώργος Λογιάδης, σχετικά με την οικονομική Ενίσχυση στους ΟΤΑ, με αφορμή την επιστολή της ΠΕΔ Κρήτης.

Στην ερώτηση αναφέρεται αναλυτικά:

Σε επιστολή της η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ) Κρήτης αιτείται έκτακτη οικονομική ενίσχυση των ΟΤΑ της Κρήτης λόγω της δραστικής μείωσης των εσόδων τους που συνδέεται κυρίως με τις επιπτώσεις στους κλάδους του τουρισμού- επισιτισμού -πρωτογενή τομέα αλλά και λόγω των επιβεβλημένων μέτρων ανακούφισης και στήριξης των συμπολιτών μας που ελήφθησαν από τους ΟΤΑ.

Σημειώνουν ότι η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των ΟΤΑ θα πρέπει να καλύπτει τόσο τις απώλειες των εσόδων τους προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στην απρόσκοπτη κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών όσο και το κόστος που θα προκληθεί επιπλέον από την ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων στήριξης στους αποδεδειγμένα πληγέντες από την πανδημία εργαζόμενους, τα νοικοκυριά και επαγγελματίες. Τέλος πρέπει να ληφθούν υπόψη ιδιαίτερα για τους Δήμους τουριστικού ενδιαφέροντος, ότι οι απώλειες στα έσοδα θα αποτυπωθούν κατά το τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

  1. Προτίθεται η κυβέρνηση να παρέχει έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους ΟΤΑ της Κρήτης;

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί