«Δεν είναι αθώοι»: Αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Αθηνών για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Αντιφασιστική συγκέντρωση πραγματοποιείται από το πρωί έξω από το Εφετείο Αθηνών, όπου λαμβάνει χώρα η 451η συνεδρίαση της δίκης της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, η οποία πλησιάζει στο τέλος της.

«Δεν είναι αθώοι» γράφουν τα πανό και τα πλακάτ των διαδηλωτών, που μεταξύ άλλων φωνάζουν συνθήματα, όπως τα εξής: «Οι xρυσαυγίτες θέλουν εμφύλιο των φτωχών, γιατί είναι τα τσιράκια των αφεντικών», «Λευτεριά στο λαό, θάνατος στο φασισμό», «Και τώρα και πάντα και όπως το ’40, τη φτώχεια και το φασισμό, θα πολεμάμε πάντα».

Μικρή ένταση επικράτησε μεταξύ των διαδηλωτών και αστυνομικών για τον αριθμό των πολιτών που μπορούν να μπουν στην αίθουσα, λόγω των μέτρων για τον νέο κορονοϊό, καθώς μέχρι στιγμής έχει επιτραπεί η είσοδος μόνο σε δικηγόρους και δημοσιογράφους. Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. έχουν εντολή να επιτρέψουν την είσοδο στο 10% της χωρητικότητας της αίθουσας, δηλαδή 50 άτομα εκ των οποίων τα μισά θα είναι από τους συγκεντρωμένους της κινητοποίησης για να μείνουν άλλα τόσα για την πλευρά της Χ.Α.

Όμως, ούτε οι κατηγορούμενοι δεν εμφανίστηκαν σήμερα στο δικαστήριο, το οποίο ξεκίνησε με αγόρευση του συνήγορου υπεράσπισης, Γιώργου Μιχαλόλια.

Όπως σημειώνει το κάλεσμα του Αντιφασιστικού Συντονισμού Αθήνας – Πειραιά και της κίνησης «Δεν είναι αθώοι», η δίκη «ολοκληρώνεται αυτή τη βδομάδα με τις αγορεύσεις των συνηγόρων της οικογένειας Μιχαλολιάκου, του ιδρυτή και ιθύνοντος νου της φασιστικής συμμορίας,του εγκεφάλου των ταγμάτων εφόδου και των επιθέσεων σε μετανάστες,σε συνδικαλιστές,σε αντιφασίστες/τριες. Μετά κι από τις τελευταίες αυτές δικασίμους, θα μάθουμε την ημερομηνία κατά την οποία το τριμελές Εφετείο θα ανακοινώσει την απόφασή του μετά από 5,5 χρόνια διεξαγωγής της διαδικασίας». Παρούσα όπως πάντα η Μάγδα Φύσσα.

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί