Βανδαλισμός στους τάφους του Παύλου και της Φρειδερίκης στο Τατόι

Ο σταυρός βρέθηκε σπασμένος σε τρία τμήματα

Βανδαλισμός σημειώθηκε σήμερα στο Τατόι. Όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, “σήμερα, κατά την απογευματινή περιπολία της Αστυνομίας στο κτήμα Τατοΐου, διαπιστώθηκε βανδαλισμός στο ταφικό μνημείο του Παύλου και της Φρειδερίκης. Ο σταυρός βρέθηκε σπασμένος σε τρία τμήματα”, προσθέτει το ΥΠΠΟΑ.

“Αμέσως ενημερώθηκε η αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΠΟΑ. Προγραμματίζεται άμεσα η αποκατάσταση του μνημείου, σύμφωνα με την πρόσφατα εγκεκριμένη μελέτη της διεύθυνσης Συντήρησης και Αναστήλωσης Νεωτέρων Μνημείων. Σημειώνεται ότι έχουν ήδη αρχίσει οι εργασίες καθαρισμού στον χώρο, ολοκληρώνοντας τη συντήρηση των ταφικών μνημείων του Μαυσωλείου”, καταλήγει το υπουργείο Πολιτισμού στην ανακοίνωσή του.

One Thought to “Βανδαλισμός στους τάφους του Παύλου και της Φρειδερίκης στο Τατόι”

  1. Δήμος Σθένης

    “Οὔτε ἄρα ἀνταδικεῖν δεῖ οὔτε κακῶς ποιεῖν οὐδένα ἀνθρώπων, οὐδ᾽ ἂν ὁτιοῦν πάσχῃ ὑπ᾽ αὐτῶν” υποστήριζε ο Σωκράτης πριν από εικοσιπέντε αιώνες (κι όποιος θέλει …δέχεται το λόγο του) περίπου και μάλιστα ιδιαίτερα όταν αυτός είναι νεκρός θα πρόσθετα εγώ, ο σφόδρα αντιβασιλικός (ο ένας καλός βασιλιάς, είναι μόνο ένας νεκρός βασιλιάς” υποστηρίζω ανυποχώρητα!) και βιώσας τα αίσχη τους!. Βρήκαν τώρα οι κάποιοι να καταστρέψουν τάφους για να εκφράσουν έτσι τα …αντιβασιλικά τους φρονήματα. Αμ η μαγκιά παλικαράκια μου δεν είναι αυτή. Η μαγκιά είναι να αντιδρούσατε τότε που είχαν εξουσία κι όλα “τα σκιαζ’ η φοβέρα και τα πλάκων’ η σκλαβιά” τους. Τότε που μ’ ένα λόγο, μια διαταγή ή μια ηλιθιότητα τους ξεκλήριζαν οικογένειες, δολοφονούσαν πατριώτες, ξεφτίλιζαν ένα λαό ολόκληρο, τότε που ληστεύανε ανεξέλεγκτοι και θρασύτατοι έναν πεινασμένο, κατισχνασμένο λαό για να προικίζουν τα …βλαστάρια τους, τότε που ο Αμερικανός πρέσβης πηδούσε μέσω της βασίλισσας κυριολεκτικά και μεταφορικά και την Ελλάδα σαν κυρίαρχο αρσενικό. Τώρα ό,τι και να τους κάνει κανείς μόνο το χαρακτηρισμό του βάρβαρου και του απολίτιστου θα εισπράξει! Φυσικά και ” ο αποθανών δε(ν) δικαίωται” , αλλά και η μνησικακία σε νεκρό δεν είναι ίδιον πολιτισμού. Η καλύτερη απόδοση δικαιοσύνης σ΄αυτούς είναι η απόλυτη αδιαφορία! Τώρα η πιο σωστή και δυνατή εκδίκηση είναι να ψάξετε την πραγματική ιστορία τους και να τους κατεδαφίσετε απ’ τα βάθρα της ψευτιάς που πάνε και σήμερα κάποιοι ζηλωτές και βασιλόθρεφτα παράσιτα να τους βρυκολακιάσουν…

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί