Η Ρωσία χαρακτήρισε «απαράδεκτες» τις κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ επέκρινε την πρόθεση των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλουν κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας τις οποίες χαρακτήρισε «απαράδεκτες», αλλά και να παίξουν τον ρόλο του μεσολαβητή, λέγοντας ότι ο λευκορωσικός λαός έχει όλες τις δυνατότητες να επιλύσει τα ζητήματα του μόνος του.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ, μιλώντας ενώπιον των φοιτητών του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων στην Μόσχα (MGIMO), είπε ότι «στην Λευκορωσία υπάρχουν ζητήματα τα οποία πρέπει να συζητηθούν αλλά ο λαός της Λευκορωσίας έχει όλες τις δυνατότητες να το κάνει αυτό μόνος του». Κατά την άποψη του Σεργκέι Λαβρόφ η Λευκορωσία διανύει σήμερα μια δύσκολη περίοδο και διάφορες δυτικές χώρες επιδιώκουν «να επιβάλουν δικές τους προσεγγίσεις για να ξεπεραστεί η τρέχουσα κατάσταση στην Λευκορωσία. «Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει καμία ανάγκη για κάποιες μεσολαβητικές υπηρεσίες» δήλωσε ο Λαβρόφ, επισημαίνοντας ότι «θα ενεργήσουμε με γνώμονα το διεθνές δίκαιο και εκείνες τις δεσμεύσεις που υπάρχουν μεταξύ της Ρωσίας και της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας».

Αναφερόμενος σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είπε ότι «το να προσπαθούν ευθέως να εμφανίζονται ως κάποιοι δικαστές, όπως προσπαθούν να το κάνουν οι δυτικοί μας εταίροι και επιπλέον να εκδίδουν την ετυμηγορία τους και να επιχειρούν να εφαρμόσουν την ετυμηγορία τους αυτή μέσω της επιβολής κυρώσεων και άλλων απειλών, είναι κάτι που θεωρούμε απαράδεκτο στον σύγχρονο κόσμο».

Ο Λαβρόφ εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για τα ήθη αυτά που εκδηλώνονται στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επικρίνοντας τις γείτονες χώρες της Λευκορωσίας, οι οποίες στρέφονται κατά της συνταγματικής μεταρρύθμισης του Λουκασένο θέλοντας να συμπαρασύρουν όλες τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Δυστυχώς, αυτά τα ήθη εκδηλώνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και πρωτίστως στους γείτονες της Λευκορωσίας, οι οποίοι θέλουν να συμπαρασύρουν στην πλατφόρμα τους που στρέφεται κατά του Λουκασένκο όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης» , δήλωσε ο Λαβρόφ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί