Παρατείνεται μέχρι τον Δεκέμβριο η λειτουργία Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ στο Ηράκλειο

Αναμένεται σχετική ενημέρωση για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών

Μέχρι τον Δεκέμβριο παρατείνεται η λειτουργία Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ στο Ηράκλειο Κρήτης όπως έγινε γνωστό κατά τη συνάντηση που είχε με τη διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, τους διοικητές των νοσοκομείων του Ηρακλείου και του Λασιθίου και τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρίσκεται από νωρίς το πρωί της Τρίτης (1/9), με επικεφαλής τον πρόεδρο Παναγιώτη Αρκουμενέα.

Δείτε επίσης: Σε Ηράκλειο και Χανιά σήμερα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΥΠΕ Κρήτης, ο κ. Αρκουμανέας, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενημερώθηκε για τη διαχείριση των περιστατικών στα νοσοκομεία και πώς αυτά αντιμετωπίστηκαν από τους ιατρούς και το προσωπικό, με επίκεντρο την εκπαίδευση που έχουν λάβει, αλλά και τη δυνατότητα μέσα σε λίγες ώρες να αυξηθούν, εφόσον χρειαστεί, τα κρεβάτια σε ΜΕΘ και οι κλίνες για τα περιστατικά με κορονοϊό στα νοσοκομεία.

Ο κ. Αρκουμανέας ενημέρωσε τους φορείς ότι η καλή συνεργασία και η αποτελεσματική συμβολή των Κινητών Ομάδων Υγείας θα συνεχιστεί μέχρι και τον Δεκέμβριο.

Στο περιθώριο της σύσκεψης στην 7η ΥΠΕ Κρήτης, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ συνάντησε εκπροσώπους εμπόρων και παραγωγών λαϊκών αγορών του Ηρακλείου, οι οποίοι ζήτησαν από τον κ. Αρκουμενέα να μην εφαρμοστεί κάθετα το μέτρο απαγόρευσης και να μπορούν οι λαϊκές αγορές να γίνονται έστω και με την εκ περιτροπής συμμετοχή των εμπόρων και παραγωγών.

Όπως τους δήλωσε ο κ. Αρκουμανέας, μέσα στην ημέρα θα υπάρξει σχετική οδηγία, με την οποία θα επιτρέπεται να γίνονται οι λαϊκές αγορές με τη συμμετοχή των μισών πάγκων, ζητώντας πάντως από τους παραγωγούς και εμπόρους να είναι τυπικοί με τα μέτρα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί