Η ανακοίνωση της ΤΟ Ηρακλείου της ΚΝΕ για το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή»

Σε πολύμορφες πρωτοβουλίες για να φτάσει το σύνθημα και το περιεχόμενο του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» παντού προχωρά η Τομεακή Οργάνωση Ηρακλείου της ΚΝΕ, καθώς λόγω των τελευταίων εξελίξεων με την πορεία της πανδημίας στο νομό, η πραγματοποίηση των προγραμματισμένων εκδηλώσεων του Φεστιβάλ στην πόλη είναι αδύνατη.

Σε ανακοίνωσή της η ΤΟ Ηρακλείου της ΚΝΕ αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Προσαρμοζόμαστε, βγαίνουμε μαχητικά μπροστά στην ενημέρωση και στη διεκδίκηση των αναγκών του λαού και της νεολαίας, να φτάσει το μήνυμα “Σοσιαλισμός! Για να μπορούμε να ανασαίνουμε! Για νικήσει η ζωή!” σε όλους τους νέους του νομού μας!

Η ΚΝΕ όπως το έκανε όλη αυτή την περίοδο δεν σταματάει να παλεύει και να οργανώνει τον αγώνα, τη διεκδίκηση και τη φωνή των νέων με όλους τους τρόπους και τις μορφές, κάτω από όλες τις συνθήκες!

Απευθυνόμαστε στη νεολαία του νομού μας, ώστε να δώσει αποφασιστική απάντηση στην κυβέρνηση, το κράτος και το σύστημα, που της κουνάνε το δάχτυλο, για να κρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες τους. Να στείλει δυναμικό μήνυμα “οργανωμένης απειθαρχίας” στη βαρβαρότητα που ζούμε, στη χρεοκοπημένη πολιτική εξυπηρέτησης των λίγων σε βάρος των πολλών! Να δυναμώσει αποφασιστικά η διεκδίκηση για μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων μας, για να μην πληρώσουμε ξανά την κρίση του συστήματος, για την απεμπλοκή της χώρας μας από τα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Αυτό το μήνυμα έστειλαν οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν όλο το καλοκαίρι σε διάφορα σημεία της πόλης, αυτό το μήνυμα έστειλαν οι νέοι που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις και τις προετοιμασίες που ήδη είχαν ξεκινήσει για το Φεστιβάλ μας, αυτό το μήνυμα στέλνουν οι νέοι που τώρα επιλέγουν τον δρόμο του αγώνα!

Προχωράμε με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας σε πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα:

  • Τη δημιουργία και τη λειτουργία χώρου γνωριμίας, στεκιού της ΚΝΕ σε κεντρικό σημείο της πόλης από την Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη.
  • Εξετάζοντας την πορεία της πανδημίας θα ανακοινώσουμε πολιτική συγκέντρωση νεολαίας – συναυλία με την πρώτη ευκαιρία που αυτό θα είναι εφικτό.
  • Μπαίνουμε μπροστά στην οργάνωση της διεκδίκησης σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες για μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων των νέων στη μόρφωση. Μπαίνουμε μπροστά στους αγώνες για το άνοιγμα των σχολείων με όλα τα αναγκαία μέτρα, στη συνέχιση της εξεταστικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και στο ΕΛΜΕΠΑ και το νέο εξάμηνο με όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας, αλλά και της εξασφάλισης συνέχισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αντίστοιχα στις Σχολές Κατάρτισης.
  • Συνεχίζουμε την καμπάνια της ΚΝΕ για νέους εργαζόμενους με σύνθημα “Οι αφανείς ήρωες να γίνουν πρωταγωνιστές! Να μην πληρώσουμε ξανά την κρίση τους!” σε χώρους δουλειάς νέων εργαζομένων!
  • Υποδεχόμαστε το Σαββατοκύριακο 5 Σεπτέμβρη τη νέα έκδοση του “Οδηγητή”, του μηνιαίου περιοδικού της ΚΝΕ, οργάνου του ΚΣ, με στοίχημα να φτάσει σε εκατοντάδες νέους στην πόλη!

Και σε αυτές τις συνθήκες, με κάθε τρόπο, το σύνθημα του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», “Σοσιαλισμός, για να μπορούμε να ανασαίνουμε, για να νικήσει η ζωή!”, θα ακουστεί δυνατά!».

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί