Ανακοίνωση για μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας

Από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας γίνεται γνωστό ότι κατ’ εφαρμογή  της Κ.Υ.Α. υπ. αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.53441/31-08-2020 (ΦΕΚ 3629/31-08-2020/τεύχος Β΄) για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στην Π.Ε. Ηρακλείου:

Α. αναστέλλεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών Αρκαλοχωρίου και Καστελλίου, από τις 01-09-2020 έως και τις 15-09-2020.  

Β. απαγορεύεται η λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12.00 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 π.μ. Η ανωτέρω απαγόρευση καταλαμβάνει τις δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων, παροχής ποτών, τροφοδοσίας για εκδηλώσεις (catering), εκμετάλλευσης κτήματος για τη διενέργεια εκδηλώσεων (γάμων και συναφών) και διοργάνωσης ψυχαγωγικών εκδηλώσεων (γάμων και συναφών).

Γ. αναστέλλεται η πραγματοποίηση οποιωνδήποτε εκδηλώσεων διασκέδασης (πολιτιστικών, κλπ) συνεπάγονται την παρουσία κοινού.

Δ. είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας, τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους. Από την ανωτέρω υποχρέωση εξαιρούνται: α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των τριών (3) ετών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί