Εισαγγελέας στο Μεξικό δικαιολόγησε γυναικοκτονία 16χρονης γιατί είχε…τατουάζ!

Χιλιάδες γυναίκες από όλον τον κόσμο αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα τατουάζ τους με το hastag #JusticiaParaDanna #MisTatuajesNoJustificanTuViolencia ως ένδειξη διαμαρτυρίας

Στις 22 Αυγούστου, τρεις νεαροί σκότωσαν την Danna Miriam, μία 16χρονη κοπέλα από την Μπάχα Καλιφόρνια του Μεξικό και στη συνέχεια έκαψαν το σώμα της. Μέρες αργότερα οι τρεις δράστες συνελήφθησαν.

Ο εισαγγελέας Γκιγιέρμο Ρουίς Ερνάντες που ανέλαβε την υπόθεση έκανε την εξής δημόσια δήλωση για την γυναικοκτονία: “Δυστυχώς στο Μεξικάλι την περασμένη εβδομάδα δολοφόνησαν ένα κορίτσι 16 ετών, αλλά επίσης το κορίτσι είχε παντού τατουάζ.”

Η επικίνδυνη αυτή δήλωση του εισαγγελέα προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις ειδικά στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Οποιασδήποτε μορφής βίας εναντίον μιας γυναίκας δεν μπορεία να δικαιολογείται επειδή η κοπέλα είχε τατουάζ. Χιλιάδες γυναίκες από όλον τον κόσμο αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα τατουάζ τους με το hastag #JusticiaParaDanna #MisTatuajesNoJustificanTuViolencia ως ένδειξης διαμαρτυρίας στις δηλώσεις του εισαγγελέα.

left.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί