Τελικός κυπέλλου: ΑΕΚ-Ολυμπιακός στις 12 Σεπτεμβρίου στη Ριζούπολη ή στο Πανθεσσαλικό

Αυτά μόνο στην Ελλάδα!

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ μετά από πολύωρη συνεδρίαση αποφάσισε, ο τελικός (της απόλυτης υποβάθμισης και ντροπής όπως έχει εξελιχθεί με τις μέχρι σήμερα αναβολές) του κυπέλλου Ελλάδος, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, να διεξαχθεί στις 12 Σεπτεμβρίου στη Ριζούπολη. Αν όμως δεν δώσει την συγκατάθεση της η Αστυνομία, τότε ο αγώνας θα γίνει στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Όλα αυτά μετά την αναβολή της Κυριακής, λόγω κρούσματος κορωνοϊού στις τάξεις του Ολυμπιακού.

Η πρόταση για την 12η Σεπτεμβρίου ως ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού, πέρασε με ψήφους 10-4 και 1 “παρών”, που σημαίνει ότι αναβάλλεται η πρεμιέρα της Super League που ήταν προγραμματισμένη την ίδια ημερομηνία.

Αντίθετη στη συγκεκριμένη απόφαση για τις 12 Σεπτεμβρίου ήταν η Λίγκα, που επανέλαβε την επιθυμία της να αρχίσει κανονικά το πρωτάθλημα εκείνη τη μέρα, ωστόσο με την απόφαση της Ομοσπονδίας κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν.

Ο Ολυμπιακός αφού εξέτασε τις πιθανές ημερομηνίες, πρότεινε να διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου στις 16 Δεκεμβρίου, χωρίς αυτό τελικά να γίνεται αποδεκτό.

Τέλος σε ότι αφορά τα ρόστερ που θα χρησιμοποιήσουν οι δύο ομάδες, θεωρητικά η αγωνιστική σεζόν 2019/20 ολοκληρώνεται στις 31 Αυγούστου και πλέον υπάρχουν δύο πιθανές επιλογές.
Η πρώτη είναι η ΕΠΟ να παρατείνει τη σεζόν μέχρι τη μέρα του τελικού κάτι που θα τα αποφασίσει σε νεότερο συμβούλιο ή τελικά θα δοθεί η σύμφωνη γνώμη οι ομάδες να παραταχθούν με τα νεότερα ρόστερ.

Σε κάθε περίπτωση, θεωρείται βέβαια ότι η Ομοσπονδία θα έρθει σε συνεννόηση με την UEFA προκειμένου να λάβει και τις ανάλογες αποφάσεις για αυτό το ζήτημα, το οποίο είναι ακόμα στον αέρα.

Εκλογές ΕΠΟ

Στις 9 Οκτωβρίου, όπως είχαν αρχικά προγραμματιστεί, θα διενεργηθούν τελικά οι εκλογές στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.
 
Στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, η απόφαση αυτή επανεπιβεβαιώθηκε και ο μοναδικός (από τα 17 μέλη) που διαφώνησε ήταν ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Τάκης Αγραφιώτης.
 
Η απόφαση της ΕΠΟ να εμμείνει στην απόφασή της για εκλογές στις 9 Οκτωβρίου, έρχεται την ίδια ημέρα που ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης δέχτηκε στο γραφείο του τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Βαγγέλη Γραμμένο και του ζήτησε η ΕΠΟ να σεβαστεί το νόμο και να κάνει εκλογές το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου.
 
 Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΕΠΟ του είπε ότι η απόφαση (για 9 Οκτωβρίου) ελήφθη από τις 27 Ιουλίου με απόλυτη συμμόρφωση προς τις διατάξεις, τόσο του ισχύοντος καταστατικού της ομοσπονδίας, όσο και του νομοθετικού πλαισίου, όπως αυτό ίσχυε εκείνη την περίοδο.
 
Επανέλαβε στον υφυπουργό δε, τη ρητή θέση των FIFA/UEFA να «συζητηθεί με τις αρχές η διεξαγωγή των αρχαιρεσιών της ΕΠΟ σε πλήρη συμμόρφωση με το κανονιστικό πλαίσιο της ΕΠΟ και με σεβασμό στην ανεξαρτησία της», καθώς και την θέση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ομοσπονδίας για διενέργεια των εκλογών βάσει του καταστατικού της και με απόλυτη προσήλωση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και την αυτονομία του αθλητικού κινήματος.
 
Εννοείται τέλος, πως οι εκλογές θα διενεργηθούν με το ισχύον εκλογικό σύστημα, δηλαδή με τις ψήφους της κάθε Ένωσης και των ΠΑΕ της Super League.

tvxs.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί