Αυτοβούλως στις Αρχές παρουσιάστηκε ο υπεύθυνος της φωτιάς στην Έμπαρο

Κάηκαν 25 στρέμματα δασικής έκτασης και αγροτικών περιοχών, ενώ υπολογίζεται ότι πάνω από 500 ελαιόδεντρα καταστράφηκαν από τις φλόγες

Η άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αποδείχθηκε καθοριστική για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε χθες στην περιοχή της Εμπάρου.

Δείτε: Συναγερμός για μεγάλο πύρινο μέτωπο σε χωριό του Ηρακλείου

Ηράκλειο: Έσβησε η μεγάλη φωτιά

Στον τόπο της πυρκαγιάς έσπευσαν άμεσα 14 οχήματα και 15 πυροσβέστες αλλά και υδροφόρες της Περιφέρειας και του Δήμου, ενώ κομβικής σημασίας ήταν και η κινητοποίηση των τρακτέρ, που βοηθούν στη διαδικασία της δακοκτονίας αυτή την περίοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του viannitika.gr, η φωτιά έκαψε 25 στρέμματα δασικής έκτασης και αγροτικών περιοχών, ενώ υπολογίζεται ότι πάνω από 500 ελαιόδεντρα καταστράφηκαν από τις φλόγες.

Αύριο στις 12:30 θα βρεθούν στην Περιφέρεια Κρήτης ο Δήμαρχος Βιάννου, κ. Μηνάς Σταυρακάκης, μαζί με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Εμπάρου, κ. Γιώργο Περογιαννάκη, για να έχουν συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Παύλο Μπαριτάκη, ώστε να υπάρξει ενημέρωση για το θέμα της χθεσινής πυρκαγιάς αλλά και για άλλα ζητήματα που αφορούν την περιοχή, ενώ στο τραπέζι αναμένεται να ‘’πέσει’’ και το θέμα των αποζημιώσεων για τις ελιές που καταστράφηκαν.

Ο κ. Περογιαννάκης επικοινώνησε με το viannitika.gr και ευχαρίστησε όλους τους αρμόδιους φορείς που βοήθησαν στην άμεση κατάσβεση της φωτιάς.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Θέλω να ευχαριστήσω την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την άμεση κινητοποίηση, καθώς αποδείχθηκε κομβική για να περιοριστεί γρήγορα η πυρκαγιά. Επίσης όλους του Δημότες που βοήθησαν με ατομικά μέσα και όπως μπορούσαν και φυσικά τους ανθρώπους που οδήγησαν τα τρακτέρ από την πρώτη στιγμή που τους έδωσα την εντολή και έπαιξαν καθοριστικότατο ρόλο στον περιορισμό του γεγονότος. Τέλος θέλω να δώσω ένα ακόμη μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Μερκουλίδη, που βοήθησε από τη πρώτη στιγμή».

Τέλος αξίζει να τονίσουμε ότι άγνωστες παραμένουν οι συνθήκες υπό τις οποίες εκδηλώθηκε η φωτιά, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του viannitika.gr, το πιθανότερο σενάριο κάνει λόγο για εμπρησμό από αμέλεια καλλιεργητή που πραγματοποιούσε τις εργασίες του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του viannitika.gr η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου έχει ξεκινήσει τη διαδικασία των ανακρίσεων, ενώ όπως αναφέρουν πηγές της σελίδας μας, ο άνδρας που φέρεται να είναι ο υπεύθυνος του χθεσινού περιστατικού, παρουσιάστηκε αυτοβούλως στις Αρχές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κατηγορούμενος για εμπρησμό από αμέλεια, ομολόγησε μόνος του το λάθος του ενώ το απόγευμα αναμένεται να βρεθεί στο εισαγγελέα όπου θα του απαγγελθούν οι κατηγορίες θα αντιμετωπίσει.

viannitika.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί