Μια αδίστακτη και χυδαία κυβέρνηση

Είναι η κυβέρνηση που, εκτός των άλλων, λειτουργεί και μια χυδαία μορφή κοινωνικού αυτοματισμού. Σε περίοδο περίοδο πανδημίας και ακραίας ανέχειας, που κάνουν πάρτι τα συμφέροντα και οι κολλητοί, που εξαγοράζονται μέσα για να μη μιλάει κανείς, που διορίζονται στα υπουργεία στρατιές φίλων, έρχεται να δηλώσει ότι οι οι γονείς ζουν σε βάρος των παιδιών τους!

Οι ηλικιωμένοι τρώνε τα λεφτά των νέων, μας λέει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μέσω του οικονομικού συμβούλου του πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη, πρώην στελέχους της Goldman Sachs και της Merrill Lynch. Αυτή η κυβέρνηση δείχνει στους νέους τους συνταξιούχους ως υπεύθυνους για τις δυσκολίες που βιώνουν.Και προϊδεάζει γι αυτά που έρχονται.

Οι ηλικιωμένοι, αυτοί φταίνε,τρώνε πολύ και χρειάζονται φάρμακα!

“Ξέχασαν” να μας πουν οι ακραίοι νεοφιλελεύθεροι πόσες φορές μέσα στα μνημόνια οι κυβερνήσεις τούς έκοψαν συντάξεις, πόσες φορές έβαλαν στο στόχο τους ηλικιωμένους, τους νέους, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους.

Αντί να μας πουν για τις δικές τους ευθύνες απέναντι στη νέα γενιά, τις πολιτικές που οδήγησαν στην ανεργαία σχεδόν ένα στους δύο νέους κάτω των 30, έρχονται να παίξουν και πάλι με τις εντυπώσεις και την επικοινωνία: οι γονείς σου, νέε, σου τρώνε τα λεφτά και δεν μπορείς να στεριώσεις! Κι όχι οι πολιτικές των νεοφιλελεύθερων τύπου Μητσοτάκη, Σαμαρά, Βενιζέλου…

Με τον τρόπο αυτό αρχίζει να διαμορφώνει την κοινή γνώμη να αρχίσει ώστε να περάσει το νέο ασφαλιστικό και να οδηγήσει μια ώρα αρχύτερα τους ηλικιωμένους στην εξαθλίωση και στο τέλος…

Είναι η συνέχεια της γνωστής αναφοράς του μπαμπά Μητσοτάκη, ότι οι ηλικιωμένοι ζούνε πολύ στην Ελλάδα…

Οι άνθρωποι είναι εντελώς αδίστακτοι.

Candiot

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί